Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hapro

    csendes tag

    válasz thyeby #4888 üzenetére

    Értem. Elfogadom az álláspontod, annál is inkább, mert relatíven nincs nagy tapasztalatom a márkák terén, csak vannak amik jól beváltak nekem. Csak halkan jegyzem meg, hogy a platform áruház el van árasztva HILTI-vel.
    És feljebb olvastam, hogy akkus fúrót szeretnének venni. Írtátok, hogy a gyors töltő, meg a gyenge akku, stb...12-13 éve vettem egy SKIL 14,4V-os akkus fúrót, annak az akkuja, közel annyit visz mint egy 1 éves 14,4V-os kék BOSCH-é ami elvileg 2Ah-s!
    A BOSCH akkujával én sem vagyok kibékülve, még szerencse, hogy 2db-ot adtak hozzá, többet vártam el tőle, de így legalább szünetmentesen tudok dolgozni vele, ha kell hosszan.
    Mellesleg szerintem a mai SKIL termékek már a hulladék kategóriát érik el kb.
    És még egy gondolatom van, hogy a legjobb akkus fúró amit valaha használtam az HILTI volt, Egy régebbi és egy újabb típust is volt szerencsém kipróbálni, és ha anyagilag megtehettem volna, akkor azt vettem volna, bár többen lebeszéltek róla, hogy az csak azért 2X annyi mert HILTI, és hogy olcsóbban is lehet hasonlót kapni...végül az anyagiak miatt a BOSCH mellett döntöttem, amiről nem mondom, hogy rossz.
    Olyan 15 éve amikor középiskolás voltam, és tanultam a szakmát, Sopronban az egyik kiállításon volt egy HILTI stand, ahol bemutattak egy olyan kísérletet, hogy a HILTI akkus fúrót befogták két satuba, az egyikben a gép volt, a másikban meg a tokmánya. A gépet bekapcsolták, a gombot benyomva tartották egész addig amíg leszívta az akkut, majd gyors töltővel 15 perc alatt föltöltötték, és kb 15-20cm-es csavart terméskőbe behajtottak vele.

    Egész véletlenül nem tud valaki óccsón egy vastagoló gyalugépet, ami 230V-ról tudnék üzemeltetni, de az se baj, ha mondjuk egy kombinált gép, megelégszek a használttal is. Vagy valami ajánlást erre.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.margittaizoli.fw.hu

Új hozzászólás Aktív témák