Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • coopeer

    csendes tag

    Sziasztok,

    ez az első hozzászólásom itt. Szép lassan megyek végig az eddigieken, de az eltart egy darabig :D
    Amit tudni lehet rólam, hogy teljesen hobbi szinten úzöm és az erkélyen. :) Leginkább laminált bútorokkal dolgozom de még nagyon az elején vagyok

    Pár kérdés van bennem, amiben a segítségeteket kérem.

    1,
    Nézegettem több napig az asztali körfűrészeket és végül a Metabo TS 254 mellett kötöttem ki leginkább mert ez győzött meg, plusz a fordulatszámban tud 4200-at. Van ezzel az eszközzel valakinek tapasztalata?
    Azért gondolnám fontosnak a fordulatszámot, mert sokat dolgozom bútorlapokkal, amihez Freud LU3A / LU2A pengéket használok és ahogy látom a katalógusban ezek a pengék méret szerint pl. 250-esnél pont 4000 feett dolgozik szépen. A konkurencia pedig megáll 3800-as fordulatnál (dewalt, bosch)

    2,
    Azzal szenvedek pár napja, hogy egy makita RP 1800 vagy RP 2300 hoz találjak egy passzoló "gyári" táblát, amit be lehetne applikálni egy lapba úgy hogy felülről elérhető a felsőmaró liftje (ezekbe a típusokba van beépített csavaros lift). Nem tudtok ebben segíteni? Az is opció lehetne, hogy a meglévő makita RT 0701-hez egy olyan liftet találni, amibe belemegy, de ilyet nem találtam. Inkább az amcsi élmarókkal kompatibilisek (3 és 1/2 incs) . Az utóbb megoldást azért is preferálom kevésbé, mert drágább id lenne és az RP 1800 vagy 2300 máshoz is kellene (pl konyhapult marás).

    3,
    Azért ezzel a kipattogzás témával sokat szenvedtem. A Freud LU3A illetve 2A helyett van jobb penge javaslat. Azt egyébként én is észrevettem, hogy a ha a merülőt (Makita SP 6000) maxra tekerem akkor szebben dolgozik, de ez a merülő sem az optimalis tartományban van a penge elvárjához képest (160-nál már nagyon magasat követel értelem szerűen)

    4,
    Blum Antaro-val dolgozom most először és nem jöttem rá egyelőre, hogy a butorlapot az elejére milyen matekkal kell feltenni úgy hogy pont a jó helyre kerüljenek a lyukak. A blum katalógusban nem látta ilyen leírást csak a lyukak víszintes távolságára. Erre tud valaki válaszolni ? :)

    5, Tipp (hátha valakinek)
    Bútortest előtt futó tolóajtós vasalatot kerestem nagyon sokáig (ár/érték/állíthatóság szempontok szerint) és az EMUCA Space + győzöt meg a legjobban és a valóságban is. Először alig találtam forgalmazót, de Győrben beszerezhető és mint később kiderült Bp-n is van forgalmazó, de ők is a győri Bors és H-tól veszik.

    Előre is köszi

    Csabi

Új hozzászólás Aktív témák