Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz SchumiBácsi #49565 üzenetére

    Az első gondolatom ugyanaz volt, mint pali923-nak és Soká-nak.
    20éven keresztül jártunk vezetékes gépekkel szerelni, egyedül a behajtógépek voltak akkumulátorosak. Amikor elkezdődött ez az akkumulátor őrület 5-10 éve csak fogtam a fejem, hogy minek(?) lehet anélkül is dolgozni, hogy teleszemeteljük a bolygót akkumulátorral. Persze kicsit rá is voltunk kényszerülve a vezetékes gépekre, mert azért nem dobom el a tökéletesen működő gépeket 10 év után sem, hogy akkumulátorosat vegyek. Mindig szenvedés volt a helyszínen a konnektorokat hajkurászni hosszabbítóval.
    Ahogy észrevettem ebben a felgyorsult világban egyre fontosabb, hogy gyorsan végezzen az ember jó munkát ezért kicsit belekényszerülve, vettünk egy pár akkumulátoros gépet, mert nagyon meg tudja gyorsítani a munkát és egyre olcsóbbak, tehát ár/időtakarékosság szempontjából nagyon megéri aki sokat szerel helyszínen.
    A gépek vásárlásánál szem előtt tartottuk, hogy ne vegyünk felesleges akkumulátort a környezetvédelem, a súly cipelés, és persze a pénz spórolás miatt.
    A makita DHP458RTJ behajtóhoz kaptunk 2db 5.0Ah-s aksit, ami mellé vettünk egy aksi nélküli sarokcsiszolót és aksi nélküli porszívót. Egyszerre ezek a gépek szinte sosem kellenek, ha meg igen akkor 2db aksi van. Tervben, hogy veszünk még egy aksi nélküli dekopírt is, így 2db aksival 4gépet lehet használni akár egész nap, mert elég nagy aksik.

    A véleményem a te esetedre, hogy feleslegesnek érzem, az aksis gépet, mert műhely körülmények között mindent meg lehet oldani vezetékről ha akarja az ember.(ha akarja az ember).
    A műhelyben a mai napig vezetékes gépeket használunk, mindenhol van konnektor.

Új hozzászólás Aktív témák