Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz Grizzlu #49850 üzenetére

    Nekem az egyik első gépem volt egy Bosch excentercsiszoló (PEX 220), pont az OBI-ban vettem vagy 5 éve. Akkor az "alsópolcosnak" számított. Most nem látom a terméklistában.

    Akármilyen olcsó gépet nézel is, kérdések lehetnek, mint pl:

    - Mit és mennyit csiszolsz? (nem mindegy hogy 200m2 falat, vagy 3 m2 fa felületet)
    - Elszívás csatlakoztathatósága fontos-e? Én ha csak tehetem, bármit is csiszolok -> elszívom. Megköszöni a csiszolópapír, a csiszolt felület, a tépőzár, a motor, a csapágyazás is.
    - Súly? A 8-15e ft-os kategóriában van 980g-os és 2 kilós is. Adott esetben nem mindegy, hogy melyiket milyen pozícióban (plafon? fal? vízszintes felület?) kell tologatni, tartani, stb.
    - F.szám szabályozhatóság fontos-e?

    Nekem szerszámom (lamelómaró) a most fellelhető márkák közül a "sajátmárkás" CMI van. Ahhoz képest ... még tűrhető is, 12e Ft-ért pláne. Mások is dicsérték, leginkább ár/érték viszonylatban pl a bontókalapácsukat. Két teljes építkezést, meg egy másikat majdnem kibírt, tönkrement, garis volt, lett megint egy ... és tán belekerült 15 ropiba.

    Ebből kiindulva, 8800-ért a CMI excenterük se lehet rossz, a tartalékszerepet bőven betöltheti. Viszont ő a legnehezebb, nincs fszám szab.

    Ha a súly fontos, leírás szerint nincs 1 kg a B&D csiszoló. Ez sem szabályozható, viszont feleannyi súlyú mint a CMI.

    Arany középút lehet a szintén "sajátmárkás" LUX. Szabályozható, nem vészesen nehéz még ő sem.

    A fenti kérdésekere ha van válaszod vagy fontos egyáltalán a szempont - szűkítheted a listát. MIvel csodát nem várhatsz ebben az árkategóriában, én a LUX mellett döntenék, vagy a könnyű B&D. Valahogy biztos megoldható egy porszívó csatlakozás is rajtuk.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák