Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Grizzlu #50332 üzenetére

    A három függőleges elem tetejére szerelj fel 1-1 db 30x2-es laposvasat furatozva a tiplinek is. Atombiztos, ha fém 8mm-es dübellel mégy a betonba. (Épp a felszereléshez nem túl szerencsés két darabból építeni, ugyanis túl közel kell egymáshoz két tiplit (dübelt) a falba nyomni, és utóbbi esetében szétrepedhet a beton - én egy darabból csinálnám.) Ha jó a fúrókalapács, és mondjuk Hilti szár van benne, 10 perc, és már sörözhetsz a polc alatt.
    De ha szétnézel a vasboltban, kell találnod bizalomgerjesztő vasalatot készen is. Nem fontos, hogy meglegyen 4 cm széles, és sima 1,5-2 mm vastag, egyenes, kadmiumozott vas is tökéletes. Ha ez konyhaszekrényt megbír tonnányi cserepekkel megrakva, ami pedig csak pozdorja, akkor nincs annyi könyv, ami letépné. A fához azért, ne 3x20as csavarokkal erősítsd, hanem legalább 6x30-assal.
    Ami fontos: A betonba icipicit lefele süllyedő furatot készíts, hogy a súly ne tudja kihúzni a tiplit - bár a dübel önfeszítő, mindenhogy erősen tart, de biztos, ami biztos.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák