Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #50788 üzenetére

    Szerintem, ahhoz, hogy meggyőző bizonyosságra juthassunk, ahhoz az kellene, hogy legyen egy szuperpontos tengelyünk és rögzítési módszerünk, utána pedig legyen 10-20 különféle fűrészlapunk, amelyet végigmérhetünk. És akkor láthatnánk, hogy mi a dörgés. Tűréshatár és szórás mindig van, egy faipari technológiában ez szerintem eleve nagyobb mint a fémiparban.
    Abban igazad van, hogy a forrasztott lapkák köszörülésével eleve korrigálni lehet a lapban rejlő pontatlanságokat. Feltéve ha minden gép optimálisan dolgozik. A CNC önmagában még nem garancia a pontosságra, csak ha jól beállítva üzemel.
    Matthias Wandel videója jó, de nekem azért vannak kétségeim. Fogja a kart, beállítja az óra szerint egy bizonyos pozícióba, majd elengedi és oldalról nekitolja az ütközőt. A gyakorlatban az az ütköztetés is már képes lenne elmozdítani a kart az eredetihez képest. De ezek részletkérdések, az elv, hogy a csuklós paralelogrammával fel lehet nagyítani a "problémát" segít pontosabban illeszteni.

    Én is szeretem a századokat, de amikor a legnagyobb erőfeszítéssel sem sikerül két egyforma lécet legyártanom, mert lesz közöttük 1-2-3tized eltérés, akkor legyintek a dologra mert tudom, hogy még az anyag szálszerkezeti változása is befolyással bír.

Új hozzászólás Aktív témák