Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #5232 üzenetére

    Az olcsó marókkal is el lehet a legtöbb esetben végezni korrektül a munkát.

    Nekem is ez a tapasztalatom. Illetve annyival egészíteném ki, hogy talán érdemes különbséget tenni olcsó és olcsó maró között. Én úgy gondolom, hogy aki 12-es szárral gyárt jókora méretű marókat, az már nem ugyanaz a kategória, mint a 6mm-es hobbikategória. És az olcsóság sem feltétlenül a silányság szinonimája, talán nem kell sokat bizonygatnom, hogy az árfekvés jelentős részben egy marketingtevékenység eredménye. Valamit noname módon beszerezni közvetlenül a kínai gyártótól más árat eredményez, mint ugyanazt legyártatni Kínában, "brandesíteni", fényezni a márkát, stb.
    Ha valaki utánajár, könnyen tapasztalhatja, hogy a hamis írható lemezek tulajdonképpen minőségében semmivel sem rosszabbak, mint a márkásak, akár ugyanazon a gyártósoron készülhetnek, csak az egyik keresztül fut a multin, kifizetik a jogdíjakat, a másiknál meg nem.
    De mondok idevágó példát: lásd a CMT legújabb [reklámját] Beharangoztak tavaly egy combos felsőmarót, de ha a honlapjukon akarod megtalálni, kevés sikerrel jársz. Aki meg kicsit is jártas a témában, rögtön ráismerhet, hogy ez egy (ausztrál) [Triton maró], ami főleg az USÁban az egyik legkedveltebb felsőmaró. Csakhogy az ausztrál cég a tönk szélére került és a tajwani gyártósorukról most különféle nevek alatt futnak a licenszelt (?) darabok.
    Például az [unimax] árulja B268 néven. Na, most bruttó kevesebb mint 50.000-ért ez olcsónak számít, hiszen minden profi nagyméretű felsőmaró 100.000 felett van jóval, de ha olcsó, akkor vacak is??

    Sok évvel ezelőtt egy occó partikeres xar marógéppel a sokszorosát martam annak, amit Te plattoltál, és nem ment szét a gép.

    De nem mindegy, hogy mekkora marókat használtál!!! Ha már "praktikeres xar", ott vettem én is egyszer kísérletképpen egy olyan nagy teljesítményű Kinzo marót, amelynek a patronja fogad 12mm-es marószárat is. Alig használtam, mert végül jobb gépet építettem asztalba, de az hamar kiderült, hogy a leghosszabb marómat befogva (kb. 60-70mm hosszú másolómaró) és szabadon megpörgetve, bizony van egy kis ütése (én inkább úgy mondanám, hogy nem elég merev az orsó, vagy nem elég passzentos a csapágyazás, lényeg, hogy nagyobb méretű marónál jól látszik az excentricitása).

Új hozzászólás Aktív témák