Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    válasz Soká #5302 üzenetére

    Egy 1850W-os Makita felsőmarógép (a fotó kedvéért nem szereltem be )
    A lapot pedig legegyszerűbb két bakra tenni pillszorítóval a maráshoz.Szétszerelve a maró asztalomnak gyakorlatilag semmi helyigénye.A bakok pedig mehetnek mást csinálni ;) Vagy felakasztom őket a mennyezet alá a falra. Helyigény megint gyakorlatilag nulla.A marógép meg a szekrénybe kerül.
    Ha félsz hogy a huzat megemeli a betétlapot akkor fúrd át a betétet,vágj menetet az asztalba és 2 metrikus 4-es vagy 5-ös csavarral becsavarozhatod felülről esetleg ha alulra teszed a lapot akkor úgy hogy hozzáférj a csavarhúzóval kényelmesen . ;) A gépet mindenképen kíméli ha nem szívja át a motor magán az egész szemetet ami leválasztódik maráskor.Mondjuk fejjel lefele lévén a maróasztalba rögzítve felfele fújja a levegőt de azért még belehullhat egy csomó por , forgács.Ami a tekercset koptatja.

    A 0,15 g súlyponteltolódás : érdekes lenne kiszámolni 10.000-es fordulaton a centrifugális erő miatt hány grammá növi ki magát ;)Mondjuk késtengely középvonaltól 2cm-re.Erre bizti van képlet centripetális erő vagy vmi hasonló
    Nem mindegy villanymotor 3000-en cammogva vagy maró 10000-en .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák