Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • okezsoke

    tag

    Sziasztok!
    Pár hónapja már terveztem, hogy építek egy beépített gardróbot bútorlapból, postoltam is ide a tervet. Sokat gondolkoztam rajta, végül a régebben bevált, olcsóbb, könnyűszerkezetes szekrény mellett döntöttem. Itt tart most:

    Kész a váz és az akasztós részek. Gyalult, csiszolt, lazúrozott stafniból van. Masszív a szerkezet, L-vasak, ragasztott csapok, csavarok, minden van benne. :) A cél nem a tökéletes, láthatatlan kötéseket tartalmazó asztalos munka volt. Nem elhanyagolható, hogy eddig kb. 25 ezer Ft volt az anyagköltség, szemben azzal, ha bútorlapból lenne...
    Bal és jobb felül két magasabb polc lesz még a kereszt tartó jelöli az alsó polcot.
    Mindenhol alul 2 széles fiókot terveztem egymás fölé. Jobb oldalon lesz az alsó kereszttartó felett 3 (vagy 6 ha elosztom ketté) fiók, afelett pedig polcok.
    A problémám pedig: Nem igazán találok megfelelő méretű polcokat. Szeretném ha igazi fából lennének (ragasztott). Az egyes szekciók szélessége 93.5 cm, a mélység pedig 50 cm.
    Azt látom, hogy a legtöbb polc max 40 mély, vagy 80 széles. Tudtok javasolni erre valamit?
    Persze 93 cm az meghajolhat, ezért még azon gondolkozom, hogyan erősítsem meg őket ott, ahol nincsenek kereszttartók. Pl. a hátsó falra fúrni kis tartókat középre. Vagy akár L-vasakat.
    Másik gond: Nem igazán ismerem a fiókok világát, mire érdemes gondolnom? Főleg, hogy ilyen szélesek.
    Előre is köszönöm a tanácsokat. :R

Új hozzászólás Aktív témák