Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    válasz Soká #5402 üzenetére

    [link]Pontosan ez jutott eszembe , de nem írtam le a tegnap látványnak jól néz ki. :K
    A kis méretből eredő hátrányok a használatot negatívan befolyásolják .De nem kerül annyiba mint egy normál méretű faip gép .De normál mérteű faip gyártmányokat se csinálhatsz rajt emiatt.
    Pl egy 2-3m -es deszkát szívesebben vágok el ezzel lásd link fenn mert alá támasztva (bak) nem billen mint a kis gép tolóasztalával.És csak 19kg a kicsike ;) Azért mondom mert a 2009-es évbelieket már felhízlalták jópár kg-al ami nem mindegy ha külső munkára viszed vagy a műhelyeben elő akarod kapni a polcról (nálam minden elpakolva szekrénybe ez az alapállapot, egyszerre csak egy munkaműveletre van hely)
    A pontos vágás misztifikált romantikából meg ki kell ábrándítsalak egy asztalba beszerelt stabil gyártású ipari kézi körfűrésszel ugyanolyan pontosan szabok mint a 2 milliós griggio lapszabász formatizáló géppel persze nem fogok rajta 2800x2060-as lami táblákat percek alatt kitöredezettség nélkül felvágni :N Ez az asztalmérettől függ , meg a 3m hosszú tolószánon, elővágón.
    De az MTL kis makival sem lehetség.
    Egy beállítást kell pontosan megtenni elötte : derékszöget zárjon a körfűrészlap az asztal síkjával, és legyen sik stabil az asztallap is stabilan rögzítve egy állványon .Nem árt egy kínai lám :) kapcsolós konnektor az asztallap alá a körfűrész dugójának . 1800W-os a gép 3éve bírja a kapcsoló
    A vonalzó beállítása ha nem vezetéken fut. A lap nyisson:a tőled távolabbi fogak 3/4mm-el távolabb lesznek a vezetőtől. Igy nem szorul meg.A vezetékes vonalzó így van beállítva eleve,vagy most jut eszembe ha gépet veszel jobb ha beállítod vagy beállíttatod használat előtt a gyári szakikban nem kell meg feltétel nélkül megbízni :D
    Mellesleg a körfűrész nem az utolsó munkaművelet sokszor, -nem mindig- kell még utána vastagolni.Azon állítod be tizedekre a vastagságot fa esetén.
    Kínáról meg nem nyitok blogot röviden csak annyit :tudom hogy párezer évvel régebbi a kultúrájuk mint a mienk és hogy van űrtechnikájuk, de ide hozzánk általában csak az olcsó szemét jut kínából mert itt :)) ERRE VAN IGÉNY :C Ha nem lenne ,nem tudnák eladni a vacakot :R
    Van kínai keményfém késű krumplihámozóm,5évi hámozás után még borotvaéles .Amerikai barátomtól kaptam, szóval nem Mo.-ra küldték kínából ;)

Új hozzászólás Aktív témák