Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz st6969 #55419 üzenetére

    Jahogy kérdeztél ilyet, és tőlem ... :)

    Nos 216-os lapokkal nincs tapasztalatom, de gondolom egy adott gyártótól ugyanolyan jól dolgozhat kisebb méretben, mint nagyobban. Én azt mondom, hogy ha a Metabo neked jól teljesített, míg nem gyilkoltad le a fogakat (nekem is így volt :) ) , akkor jó lesz az neked újra.

    Nekem most éppen egy 72 váltottfogas Pilana dolgozik, 254-es lap. Még mindig úgy suhan át az anyagon mint kés a vajon, igen szeretem, pedig már lassan 3 éves lesz az is. De a Bosch lapokra sem panaszkodnak, ahogy pl Freud-ot is nagyon dicsérik (ez a kettő már egy cég, Bosch vette meg a Freud-ot) 216-os méretben a másik fórumon. Szóval igazából amiket soroltál vagy én soroltam .. pénztárcás kedv kérdése, mire szavazol.

    Mondják hogy negatív fogszöges lap "kell" bele, merthogy az szorítja le az anyagot vágás közben. Nos, nekem eddig volt benne ugye a Metabo gyári lapja (azt már odaajéndékoztam késkészítésre a hobbista fórumon fórumtársnak), nem emlékszem hogy negatív v pozitív fogas volt, de aztán volt benne 60 fogas Freud, meg most a Pilana: mindkettő pozitív dőlésszöges, és egyiken sem érzem hogy nagyon kapkodná fel az anyagot (amit amúgy is lefogsz, leszorítasz), vagy hogy balesetveszélyes lenne . Így én ezt a tulajdonságot, önmagában nem tekintem szempontnak választáskor.

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák