Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz Masooo #55438 üzenetére

    "Itt jön egy kérdés:
    Amikor a könnyűszerkezetes házakat húzzák fel az "usákok" akkor mindig tesznek párazáró fóliát. Ez logikus is. Node én magam ezt a külső oldalra tenném fel erre jönne pl az osb lap. Viszont olvastam fórumon erről és ott azt javasolták, hogy a belső oldalra célszerű feltenni aztán mehet pl a gipszkarton. Nekem ez kevésbé logikus megoldás. Megvilágítaná valaki aki ért hozzá?"

    Van egy kollégám 3 éven keresztül dolgozott kanadában, ebből a fele időt könnyűszerkezetes házak belső fa munkálataival töltötte. Jelenleg itthon építi a házát téglából....
    Azt mondta mielőtt nekiállt elgondolkodott, hogy tégla, vagy könnyűszerkezetes legyen-e a ház, de kiszámolta és ha rendesen meg akarja csinálni úgy ahogyan azt kanadába csinálták, drágábbra, vagy nagyjából ugyanoda jönne ki a költsége a két típusú háznak hazai viszonylatban, ezért inkább a tégla mellett döntött, mindezt úgy, hogy 25éves asztalos tapasztalata van.
    Az egyik ilyen költséges megoldás a párazáró fóliák szakszerű használata.
    A külső vázszerkezetről az esetedben pl. azt kell tudni, hogy duplán készül. Van egy külső keret ami a szigetelést tartalmazza és erre a keretre kerül rá belülről a párazáró fólia.
    Erre a fő tartókeretre és a fóliára kerül még egy duplung keret amibe a szerelvényeket viszik el, majd erre a keretre kerül az OSB és a gipszkarton.
    Nagyon sokan nem értenek itthon a könnyűszerkezetes házak szakszerű kivitelezéséhez, inkább neten nézz körbe és olyanoktól tanulj akik tényleg értenek hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák