Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz st6969 #55458 üzenetére

    "Ilyen gépből mi a bevált modell, mit érdemes venni akkor?"

    Hegner. Pégas. Ezek általában mindenkinél beválnak. Igaz, az áruk kicsit fájdalmasabb ... Ha ilyet veszel, úgyis letagadod az asszony előtt az árának a felét :D (minimum)

    Csodák nincsenek ebben az árkategóriában (20-40e Ft). Lemezasztal (Güde, volt nekem), vagy öntvény (Parkside, van nekem) de nem sík, és remeg, mindegyik remeg, így vagy úgy, jobban vagy kevésbé -> sokat számít ha masszív asztalra teszed, és lefogatod! Güde szórakoztatott a végén olyannal (tökegyforma az Einhellel), hogy szaggatva ment, köhögött, nagyjából egy 2-3 év használat után. Egy trágyahalom a motorjának a kommutátora (aszszem GDS 16 a modellszám), szakadoztak róla le a vezetékek. Egy fórumtárs egyszer megjavította, aztán nem sokkal rá megint kezdte, hát odaadtam kétsöré' neki - Einhellje volt, az is ugyanúgy kommutátoros volt, donornak használta később a Güdét. Parkside-ról itt írtam pár sort anno. El lehet vele lenni, de nem ipari volumenben fogsz vele sem dekopírni.

    Keress régi Ferm lombfűrészt, ilyet. Ki kell fogni, a fent emlegetett fórumtárs is beszerzett egyet, tőle, ott a képeken láthatod. Valami 8e (!!) Ft-ért vette. Picit foglalkozni kellett vele de egy csoda a Güde-Parkside-Einhell trióhoz képest. Pár képet feltett a bütykölésről, remélem meg tudod nyitni őket.

    "ami be tud fogni tényleg vékony lombfűrészlapot is, akár azt a fajtát is, aminél nem kell forgatni az anyagot."

    A csavart lapra gondolsz. Egyszer kipróbáltam, jó móka, de azért a vágott felület minősége köszönöő viszonyban nincs a sima lapokéval. Ha már lapok ... az OBIban kapható LUX lombfűrészlapok ár/érték aránya meglepően jó. Ebben az eredetileg a magam szórakoztatására készített videóban kipróbáltam párat, majd' 5 éve. Itt még az akkor jó Güde dolgozott. Ha gondolod lesd meg.

    Ezekel a lapokat a már harmadszor emlegetett fórumtárs ajánlotta .... azért hallgatok rá pl lombfűrész ügyben (is), mert ő - amellett hogy hobbista - időnként ipari mennyiségben gyárt pl karácsonyfa-díszeket, pl ilyeneket. Neki nem mindegy mennyi egy lap és meddig tart.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák