Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Márton111 #5598 üzenetére

    ezt most komolyan kérded?

    Komolyan kérdeztem volna.
    Sajnos a válaszod egyáltalán nem volt az.
    Most idézgetni fogok, hogy érthető legyen:

    "Igen igen igen eladják a gagyit ha van aki megvegye és van és ha a pénztártól való távozás után (sarkítva a helyzetet) szétesik :mehetsz a sóhivatalba"

    Nem igazán értem, miért mondod ezt, amikor az általam szóba hozott lidlis behajtóra (és az összes egyéb szerszámukra) három év garanciát adnak. A kedves profik ilyet legfeljebb külön kuncsorgás után vállalnak, egyébként 12 hónap a gari.
    természetesen hozzáteszem, hogy a lidlis gari nem azért olyan hosszú, mert a gépeik annyira nagyon megbízhatóak lennének, hanem mert ők amatőröknek árulnak, akik nagy valószínűség szerint (ez marketing) nem fogják 3 év alatt halálra nyúzni a gépet. De arra mégiscsak alkalmas ez a gari, hogy ne legyen igazuk a sóhivatalt emlegetőknek...

    "2000Ft-os flexxel 2 hétig dolgoztunk állandóan le akart égni "

    Hogy kerül a csizma az asztalra? Ki beszélt itt 2000Ft-os flexről? Azt kérdeztem, hogy a lidlis li-ion aksis csavarbehajtó elektronikája (akku+töltő) milyen minőségű? Kimondottan nem a mechanikáról érdeklődtem, hanem az energiaforrásról.

    ˇDE én inkább biztosra szeretek menni"

    Ezért dolgozol két hétig 2000forintos flexszel? Bocs, de ezt nem lehetett szó nélkül hagyni...

    És akkor visszatérve az aksikhoz. Lehet, hogy egy szerszámnál használatos li-ion aksit nem szerencsés összehasonlítani egy fényképezőgépével, hiszen egészen más energiaigényű masinákról van szó, ezt nem tudom, de nekem elsősorban ezekkel van tapasztalatom.
    És azt sem tudom, hogy egy 2-3-400.000 forintos tükörreflexes gépet tekinthetek-e profinak, de az én kb. 8 éves tapasztalatom a következőket mutatja:
    1. az eredeti Canon és utángyártott aksik élettartama között max. a korábban említett 100:70 arány mutatkozik a Canon javára. Ez nem elegendő előny ahhoz, hogy kifizessem érte a 3-4szeres árkülönbözetet.
    2. az én tapasztalatom szerint messze nem bír 1000 töltést egy canon li-ion aksi (rövid számolás: az elmúlt 8 évben kb. 80.000-et exponáltam. Tételezzük fel, 100 kattintás után töltöm az aksit, amivel kellően alábecsültem a dolgot, mert egy DSLR új aksival lazán tud 5-800exponálást egy töltéssel, szóval 100al számolva most tartok a 800-ik töltésnél. Ehhez képest idáig 7 aksim volt, amiből 2 már teljesen meghalt, 2 alig-alig jó, 1" rendesen" használt és csak az egyéves gépem két aksiját nevezhetem egészségesnek.

    Szóval számomra még mindig az a kérdés, hogy a korábban [linkelt] olcsó kis gépnek az aksija és töltője (tehát csak az aksija és a töltője!!!) nagyságrendekkel kevesebbszer tölthető, mint egy soktízezres gépé?
    A kérdés már csak azért is költői, mert nekem tulajdonképpen mindegy, hiszen oly keveset használom hobbistaként, hogy ha nem 1000-szer csak 100-szor lehet tölteni, nekem az is bőven elegendő.
    De az ismeretlenül és helyből történő lekicsinylést - legyen szó bármiről - egyszerűen nehezen emésztem.

Új hozzászólás Aktív témák