Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Vikusz77 #5651 üzenetére

    "Szivacshengerből milyet vegyek"

    Hú, ezt nem tudom biztosra. Valószínűleg létezik kontár szivacs. Ne a KGST piacról, ne is a háztartási boltból, hanem egy komolyabb festékboltból szerezd be. Ott még sosem jártam pórul, gondolom, a nálam komolyabb festők palotaforradalmat robbantanának ki, ha egy filléres szivaccsal elszarnák a munkájukat.

    "gondolom inkább kis felületeken használtad"

    Kétségtelen. Mondjuk a pajzsok nem túl kis felületűek, arról nem is beszálve, h 500 db-nál kisebb szériáért bele sem kezdek ma már. Ez összeadva nem olyan kis felület, és van szemem a lakkozási hibákra - észre kellett volna már vennem. Az talán relevánsabb, h sosem magasfényű lakkot használok, hanem minél mattabbat. Ott nem üti ki az ember szemét egyetlen porszemnyi hiba, mint a magasfényű lakkoknál.

    "azt hittem volna hogy azalatt visszaülepszik"

    Nem fél óra, negyedóra. De fél óra alatt sem szabad visszaülepednie egy jó lakknak - negyedóra múlva pedig még szabályosan mozog.

    A szórással nem az a bajom, h sok lakkot melléfúj. Az nudli egy komolyabb front értékéhez mérve. Az a baj, h profi kompresszor, profi vízleválasztó, profi szórópisztoly, és profi festőkamra nélkül csak orosz rulett az egész. Kiszámolhatatlan úgy a végeredmény, és egy nagy gonddal elkészített frontot elbaszni a lakkozással igazi érzéketlenség. A szivacs kicsikével babrásabb, de ha már egyszer bejárattál egy eljárást, az eredmény mindig garantált lesz - olcsón, nagyon olcsón.

    Ismétlem, mdk01 frontfelület kezelésre jobban ki van hegyezve, mint thyeby. És biztos jobb lakkot is tud ajánlani. Segíts már Vikusznak, Balázs!

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák