Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeriko2

    tag

    válasz pweisz #58934 üzenetére

    "Ha mindenképp frankó kinézet szerintem a lamellót nehéz megkerülni. Jó eltekintve a félmisibe kerülő páros tiplizőtől, meg a hasonló árú dominózó géptől mint megoldás."

    Elég sok bútort készítettem már. Régebben fúrt tiplivel, az utóbbi 4-5 évben lamellóval. Egy olcsó kis lamellózóm van (20e Ft alatt), és nem azt mondom, hogy tökéletes, de a bútoron nem látszik meg, mivel készült, legfeljebb szakember fedezi fel. A lamelló nagy előnye, hogy oldal irányban a ragasztó száradásáig tudod mozgatni a lapokat, ellentétben a fúrt tiplivel, ahol már fél mm eltérés is azt okozza, hogy a bútor frontján a lapok illeszkedése nem lesz síkban.
    Pár szorítót persze érdemes beszerezni, de kis türelemmel és leleménnyel ez pótolható (pl. apránként ragasztom össze, racsnis heveder, lesúlyozom (vizes vödör), de még olyat is csináltam, hogy megfelelő távolságban álló két fal közé tettem és egy autó emelővel feszítettem be (a szorított felületek alá mindig kell hulladék fából alátétet tenni, hogy ne sérüljön a bútor). Meg youtube-on számtalan video található, fából hogyan lehet egyszerű és nagy méretű szorítókat gyártani.

Új hozzászólás Aktív témák