Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #6144 üzenetére

    "Mondok egy példát, hogy értsd:"

    Így már pontosan értem. Köszönöm, gondolkodni fogok ezen, meg megválaszolni úgy, h érthetővé váljon ez az ellentmondás (és ne magyarázkodást jelentsen közben), de most kurvafáradt vagyok hozzá.

    A rést meg másképp értelmeztem, metr azt hittem, arra gondolsz, h a kis sárga nincs pont egy síkban az alu síkjával. Így már pontosan egyre gondolunk. Igen, ez engem is nagyon zavar. És szoktam én is annyira aprót leszelni vmiből, ami oda tud szorulni. (Kikerülhetetlen, amikor pl 90 fokra kell igazítani a 95 fokos szélt, de az anyag hossza nem engedi a bőkezű anyaglevágást.)
    És ki is kell módolnom erre vmit - még nem tudom, mit. A makita tudod, hogyan oldotta ezt meg frappánsan? Azt a rést te magad szelted oda a legelső vágáskor. (Csak az meg olyan vékonyka műanyag lap volt, h kitört, amikor egy vágás végén kifordult egy picike göcs.)
    Majd megírom, ha megoldottam.

    (Tudod, miért tartózkodok attól, h alu profilt illesszek be oda? Tartok tőle, h apró alu darabkák (igen aprók!) röpködnének egy ideig, amíg a vidia kidolgozná a neki bármikor járó rés méretét. A fiam meg ott nézi lentről, h apa mit csinál?)

    "létezik barkács meg profi kategória"

    Hidd el nekem, a barkács kategória se fog túlmelegedni. Ha mégis, akkor az gagyikategória, v inkább lenyúlás kategória. Gondold át: Mi ég meg, mi sül be? A hajtókarcsapágy? Az olajban úszik. A csapszegpersely? Az is olajban úszik. Akkor mi? Megragad a gyűrű? Az nem túlmelegedés miatt lesz, hanem rossz méretezés (általában hibás felújítás) miatt. Hamarabb elkopik? Azt attól, h nincs megfelelő légszűrés. A kompresszor mindenben egyezik a robbanómotorral, csak nem robban. Így még az a hő sincs.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák