Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dani0504

    tag

    válasz F4ther #62917 üzenetére

    Örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen. Én erre az elhatározásra 1 évvel ezelőtt jutottam. Azóta már nem számolom mennyi pénz ment el gépekre és eszközökre. :D
    Jófogáson vannak egész jó cuccok, de ahogy írták is gyorsnak kell lenni és menni érte. Így vettem alig használt Makita SP6000-et sínnel, meg egy Metabo DH330, plusz pár szórítót stb. viszont egyben hoztam el így alkuképesebb volt az eladó.
    Vettem pár derékszöget az elmúlt pár évben, sokat visszaküldtem, de maradt is pár. Ma rendeltem egy Starrett-et és egy Incra-t plusz egy Incra vonalzót(volt szerencsém kipróbálni pár hete azóta birtoklási vágy nem hagyott alább). Sokba került, baromira szívtam a fogam rajta, de annyi xar volt már a kezemben, hogy hajaj. Próbaképp rendeltem egy Hultaforst hazai forrásból, ha jó marad.
    Visszatérve a Makita merülő jó, jó lappal szépen dolgozik(bútorlapon is, igaz ahhoz külön lap stb.), de macera ha kettőnél többet szeretnél vágni egyforma méretre. Egy kicsi mindig lesz benne. Persze, ha barkácsolsz valami ütközőt hozzá akkor menni fog többször is pontos vágás. Én most egy asztali fűrészt akarok beszerezni, mert azon azért kényelmesebb dolgozni.
    Asztali fűrész: A napokban érdeklődtem itt a fórumon a Hikoki C10RJ-vel kapcsolatban, de itt nincs tapasztalat vele. Külföldi fórumok és videók alapján ki merem jelenteni, hogy a foglalkozós kategória, van ami könnyen van ami teljes szétszedéssel orvosolható. A Bosch 10XC és a Dewalt 7492 maradt nálam a merítésben 250-es lappal. Ezeknek is meg van a maga romantikája, de talán kevesebb mint a Hikokinak. Ha az árakat nézzük akkor meg is van az árkülönbség oka és lényege a gépek között.
    Remélem tudtam segíteni a tapasztalataimmal.
    Ja és ha gépeket drágának gondolod ne kezdd el számolni az összes apró dolog árát, mint például fúrószárak, vésők, fűrészlapok, szorító, stb., mert az sokkal-sokkal több lesz. :Y Itt is mérlegelendő a drágább. Hidd el nem drága a minőségi szerszám, az a drága, ha megveszed az olcsót, majd ki kell dobni és utána venni egy drágát ami persze az elmúlt időszak gazdasági viszonyai miatt már nem annyi mint fél éve volt.
    Sok sikert és kitartást eme rögös, de gyönyörű úton. :)

    "A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

Új hozzászólás Aktív témák