Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orbano

    félisten

    válasz pacman_123 #63509 üzenetére

    Hosszt tudok pontosan vágni, és össze is tudom őket illeszteni a kívánt tűréshatárral. Amúgy kb. 15-20x60 körüli anyagokra gondoltam, ebből lenne egy olyan keret, amibe a 600x1000-es kőzetgyapot lapokat tudnám illeszteni két oszlopban, így kiadva kb. 1260 széles tolóajtókat. Csak kéne olyan vasalatot is találnom, amibe két ilyen vastag keret elfér egymás mellett.
    Ez egy gardrób ajtaja lenne, akusztikai hangelnyelőként fog funkcionálni. A hátoldalára keresztbe gurtnikat tűznék fel, hogy ne essen ki a gyapot (bár amúgy magától is jól bele tud szorulni a keretbe ha jó a méret), az elülső oldalára pedig mágnessel szerelnék fel szövettel bevont perforált farostlemez panelokat, vagy ikeás panelfüggönyt, ahogy az akusztikai mérések diktálják.
    Ilyen vékony anyagból nem félnék hogy túl nehéz lesz, a gyapot meg ajtónként kb. 8 kiló. A farostlemezt még nem számoltam ki mondjuk, de még az is lehet, hogy vékony keretre alufólia és textil lesz kifeszítve, vagy kartonpapír, vagy bármi ami vékony merev és könnyű.
    A 60-as vastagságtól felfelé tudok kb elérni, de nem sokat, max. 70.

    Kicsiben ilyeneket gyártottam, csak hát ezek a fenyő négyszöglécek eléggé meg voltak tekeredve, és a vastagságuk sem volt konzisztens [kép]

    [ Szerkesztve ]

    A vér nem válik VAZZE!™

Új hozzászólás Aktív témák