Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orbano

    félisten

    Na megint boldogítanálak titeket egy agymenéssel. Az egyik falamat szeretném beborítani 250mm kőzetgyapottal. Önmagában ez nem sok kérdést vetne fel, viszont van egy apróság, ami lehet bonyolítja:
    Előtét fal nem lesz, hanem itt is textillel borított, perforált rétegelt/farost/osb lemezeket szeretnék felhelyezni egyesével levehető panelok formájában (1200x600 kb).
    Emiatt azt gondolom, hogy nem mindegy milyen léceket rakok be függőlegesen (így), mert a normál lécek amiket ilyenhez adnak eléggé girbegurbák, fémet pedig nem akarok, mert utána nem tudok vele a rögzítésen dolgozni (hacsak nem mágnessel rögzítem a panelokat, ami retek drága).
    Szóval ide milyen anyagot rakjak, ami kellően vékony (hogy gazdaságosan tudjak dolgozni a 600-as gyapottal és az 1250x2500-as táblákkal. Ha jól matekolok, egy léc legfeljebb 20mm vastag lehet, hogy 620-as darabokat vágva minimális hulladékom legyen.
    Jó erre valami 20x50-es fenyőléc, vagy a vetemedés miatt mondjuk vágassak 18-as MDF-ből 50x2500-as darabokat? Élével raknám be, hogy 18-20mm legye csak a gyapotlapok között (nem elé raknám mint a képen, nem akarom tovább növelni a fal vastagságát).

    Köszi, ha el tudtad olvasni :R :)

    [ Szerkesztve ]

    A vér nem válik VAZZE!™

Új hozzászólás Aktív témák