Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    Sziasztok, konyhával kapcsolatos kérdésem van (panel lakás).
    Hogyan határozzam meg azt, hogy az alsó és felső szekrény közti helyet a burkoló hogyan burkolja ki? Azt kéri tőlem, hogy mondjam meg neki a felső szekrény alsó síkjának a magasságát, azt felrajzoljuk a falra, és ő onnan kezd lefelé burkolni. Én az Ikeában megmértem, kb. 50cm az alsó-felső szekrény közti távolság (megmértem itthon, nálam ezt próbáltuk beállítani, nem nagy sikerrel, mert 53cm, 5 sor 10cm-es csempe, fugákkal, de ez így kényelmes). Az alsó szekrény magassága 35mm-es munkalappal 88-89cm (Ikeás).
    Ha ebből indulok ki, akkor ez azt jelentené, hogy 89+53=142cm-nél húznánk meg a vonalat.
    És itt jön a probléma: 50x25cm-esek a csempék. Ha 2 sort rakatok fel, akkor az alsó szekrény nem fog felérni a csempéig. Ha a szekrények közti távolságot 53-ról 50cm-re csökkentem, akkor az úgy éppen jó (plusz még a vízzáró). De mi van, ha az alsó szekrény magassága csak 85cm lesz? Így megint kevés lesz a 2 sor csempe. Használtan tervezek venni szekrényt most anyagi okokból, és azoknál nem tudni, milyen magasak, de néztem, hogy az ilyen gagyibb OBI, Praktiker szekrények munkalappal is csak 85cm magasak.
    Azon agyalok, hogy 2 és fél sort rakatok, és akkor biztos elég lesz, bármilyen magas az alsó szekrény. Csak kérdés, hogy esztétikailag hogy mutat ez így?!
    Bocs a hosszúért, meg ha butaság...de semmi tapasztalatom nincs ilyenben, hogy szokták ezt "okosan" csinálni?
    A másik kérdés pedig, hogy érdemes-e bármi miatt a felső szekénynek a csempére rátakarni, vagy jó az úgy, ha pont alatta ér véget?
    Harmadik kérdés: 4cm-es a beton fal (panel lakás). Hogyan rögzítsek oda felső szekrényt? :Y
    Köszi, ha elolvastad. :R

Új hozzászólás Aktív témák