Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MDMA

    tag

    Sziasztok!

    Ez egy hosszú bejegyzés lesz, sok-sok kérdéssel, úgyhogy csak elkötelezett, segítő szándékú embereknek javaslom az olvasását. Nyugodtan görgess tovább, ha Te is csak keresel itt valamit, nincs harag. :B

    Szóval szeretném lecserélni a [jelenlegi] salgó rendszert a spájzban, beépített fa polcokkal. Kb. [erre] a módszerre gondoltam, hogy ne kelljen bele tartó oszlop. Falhoz csavaroznék "létrákat", arra pedig vagy farost lemezt vagy inkább vékonyabb réteglelt lemezt tennék, súly és ár függvényében. Ezen kívül ledsort is raknék a polcok aljába, de ezzel kapcsolatban még bizonytalan vagyok, mert olvastam ilyen trafókról, meg mindenféle körmönfont hőelvezetési problémákról, ami kicsit megrémít. :Y

    A kérdéseim a következőek lennének.
    Anyagválasztás.
    Attól tartok, hogy ha most veszek bármilyen fatelepen sima fenyő léceket, akkor az tuti vetemedni fog. Mifelénk (Esztergom) eleve nem árulnak egyenes anyagot még nyáron se. Egy tetőhöz még csak elmegy, de beltérre használhatatlan. Meg a fenyő eleve is elég gyenge, pedig itt lesz egy kis fesztáv. Ezért arra gondoltam, hogy valami ragasztott léc kellene mondjuk 50x30-as méretben. Létezik ilyen anyag? Merre keressek?
    Kötések.
    A legtöbb ilyen videóban pocket hole-lal csinálják, de én egyfelől nem bízom ebben a megoldásban, másrészről nincs is ilyen jig-em, uh ez kizárt. Szeretném a külső oldaláról, két csavarral megfogatni, természetesen előfúrást követően. Kicsit lassítja a szerelést, de nem bánom. Milyen méretű csavarra lenne itt szükség. A polcok 30-33cm mélyek lennének és a legnagyobb szélesség 161cm.
    Mennyi súlyt bírna el ez így? És milyen sűrűn kell tenni a "létra" fokait, azaz a kereszt tartó léceket?
    Ha volna igény esetleg fiók beszerelésére pl. fűszertartó céljából, akkor azt hogyan tudnám megoldani ebben a struktúrában? Valamilyen függesztett fiók vasalat kellene hozzá, de nem tudom, hogy hogyan tudnám ezt esztétikusan megoldani.
    Egyéb jó tanácsot, építő jellegű kritikát, ötletet szívesen fogadok! :R :R

    Bocsköszi

Új hozzászólás Aktív témák