Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Dißnäëß #65656 üzenetére

    "Az audiofilek minden hülyeségre vevők."

    Bocs, én csak felületesen olvastam a diskurzust, de Te nem éppen egy audiofil vagy? Mert nekem tökre úgy tűnt. Olyan, akinek van 10 (teszt)lemeze de azokról is csak egy-egy tracket hallgat, abból is csak a csinn-t meg a bummot. Az áramot közvetlenül Paksról hozatja és mindig a világ legjobb hangdobozát építi éppen.
    És azt állítja, hogy mindezt a ZENE miatt...

    Na, jó, ennyit trollkodásként. Talán könnyebb lenne kívülállóként, ha a 200liter helyett inkább befoglaló méreteket adnál meg. A különféle forgástestgyártó technológiáknál mindig a befoglaló méret a meghatározó. Mekkora a legnagyobb átmérő és mekkora a magassága? mekkora a hangszóró átmérője, ami belekerül?
    Az anyaga mindegy csak kellően merev legyen? Ez azért kicsit kétséges a hangzás szempontjából... Ha jól értem, lesz ebből három egymás felett. És csak a nagy megszobrászkodása okoz technikai gondot.
    Létezik olyan, hogy betonnyomtatás, érdemes rákeresni. Betonokból is létezik sokféle, vannak könnyített, granulátumokkal "felfújt" változatok.
    Fánál nagyon észnél kell lenni, hogy ne csattanjon el egy ekkora konstrukció. A hordókat a nedvesség belülről mindig feszesen tartja. Szegmensekből megcsinálni oltári meló. A kicsiket viszont célszerű így megcsinálni.
    Agyagból is megoldható. Nem tudom, hogy a korongozásnak hol vannak a méretbeli határai, de a nagy cuccokat agyaggilisztákból szokták felrakni. Azzal a technikával akár nem forgástest is kialakítható. (lásd amfórák készítése)

Új hozzászólás Aktív témák