Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz runner 125 #6576 üzenetére

    Nem neked szólt az, nyugi! Ő ilyen alapban. Ha megszokod, elfogadod majd. Biztos lehetsz benne, h nem szúrkálásnak szánta.

    Valamivel had bíztassalak meg:
    Nekem sem szakmám - sohse tanultam (sok más szakmával egyetemben, amiket még mára elég jól művelek). És amikor nekiveselkedtem életem első bevésőzárának, nem volt bennem semmi félelem, hogy nem fog sikerülni. Jó is lett. Úgy fogtam fel, hogy ha elb@szom, hát bumm, betoldok oda egy új kétcolos anyagból kifaragott darabot, és kezdem előről a bevésést. Másodjára a cilinderzárral próbálkoztam. Az is pontosan úgy alakult, ahogy kigondoltam.

    Trükkök vannak, de azokhoz gép kell. Hosszlyukfúróval is lehet, felsőmaróval is be tud az ember segíteni, de még egy mezei merülő körfűrész is hamar megoldja ezt a dolgot. Sopronban kipróbálhattam egy FEIN multifunkciós rezgő ketyerét, ami úgy lolta be a vésőt a fenyőfába, ahogyan te a kést a vajba. Azzal egy ilyen zárat két-három perc alatt el lehet intézni. Gondolom, nincs épp kéznél otthon egy ilyen (60-100 rugó az ára). Valószínűleg a klasszikus véső-kalapács-fúrógép túlélőkészlettel fogsz belevágni.

    Kezdd azzal, h kívül (az ajtó oldalára gondoltam) körberajzolod a zárat, kulcslyukat, kilincsrést. Előbb kifúrod a kulcsot, kilincset, aztán elkezded oldalról bevésni. Azzal kezded, h jól kifened a vésőt. Olyan élesre, h féljél hozzáérni! Aztán alul, felül kezded, hogy a rostokat merőlegesen elnyesed 1 kalapácsütés mélyen. Kisebb ütésekkel ezután végigsétálsz hosszába. Haránt szinte ütni se kell a vésőt, szalad befele a fába. Így 1-2 perc alatt kiszedtél 2-4 mm-t Ezt tízszer megismételve már 3-4 cm mélyen jársz, százszor megismételve közel fél méter mélyen, ezerszer megismételve pedig ...nna, számolgasd tovább.

    Meglátod, fog az menni, mint az ágyba vizelés - nehogy berosálj már, hogy itt ijesztgetnek, mint ha valami földön túli tudás kellene ehhez. Aki rémisztget, az is úgy kezdte, ahogyan te fogod most.

    Ja, és ha kész, ne felejtsd el bezárni az ajtót!

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák