Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz bbchris #7445 üzenetére

    "Azért igazán feltehettek volna a film kedvéért egy 40mm széles szalagot . :F"

    Úgy vélem, hogy erre a kerékre fel se lehetne 40-es szalagot tenni, de megnézem újra a szalagfeszítő skálát a filmen.
    Nyáron kevés híja volt, hogy megrendeltem ezt a gépet. Tulajdonképpen az volt a fő ok, hogy elálltam a vételtől, hogy nem volt Sopronban kipróbálható, a demo filmen, amin stafnit szeltek, egyszerűen kivágták azt a részt, hogy milyen sebességgel halad egy 20-25 cm vastag anyag vágása.
    Így lett aztán (segedelmeddel, amit utólag is köszönök) egy freud hosszvágó korongom. Ez elég sebes számomra (egyenlőre). Jövőre biztosan ismét emelkedik a tét. Ha így lesz, akkor ősszel megkockáztatok egy vékony (2,7mm) hasítófűrészlapot is a feudtól. Ha jól emlékszem, azt titánnal erősítették.

    Ezen a filmen legalább látható a vágás sebessége, menete - ha nem is szakszerű a dolog. Elmentem én jó 100 km-t, hogy kipróbáljak egy nagyobb (valójában még mindig igen kicsike) metebó példányt, hátha megfelel ideig-óráig. Nos, az a Hammer-filmen látott vágássebességnek kb az egy tizedét volt képes produkálni úgy, hogy csupán 75 mm széles bükköt akartam élére kettészelni. Kb 1 cm próbavágás után visszahúztam a fát (annyi idő alatt olyan előtolással már 10-15 cm mélyen kellett volna járnia a fában a fűrésszalagnak), kikapcsoltam a gépet, és eldöntöttem: Ilyen gépem sohasem lesz.
    Aztán fókuszálva a figyelmemet arra, amit akkoriban javasoltál nekem (hogy 600-as kerék alá ne adjam), figyelni kezdtem ezt a kategóriát munka közben. És igazad volt. A kiskőrösi 800-as (legalább 30 éves példány) gyakorlatilag olyan gyorsan harapta a 40mm vastag bükköt, ahogy toltam neki. Hát ez kell nekem. Csak egy baj van: Az olyan magos, mint az Eiffel tower - lehet, hogy be sem férne a műhelybe. De ha mégis, hát azt biztosan el kell felejteni, hogy majd kihúzom, ha szükség van rá, visszatolom, ha pihenhet.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák