Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ungitomi

    csendes tag

    Sziasztok!

    Hálás lennék ha lenne valaki aki tudna segíteni Nekem. Átolvasgattam a fórumot és sok kérdésemre választ kaptam, de mind a kb. 13.000 hozzászólást nem volt erőm átnézni.Így maradt még nyitott kérdés.
    Adott a következő rendszer:
    Asus P5q-e alaplap 2db 16x-os PCI-E csatival
    E8400 3.0GHz processzor alapon járatva
    4Gb kingston 666Mhz ram
    Ati HD 5750 Formula1 1024Mb videókártya szintén alapon járatva
    2 db WD 250 gb-os winchester
    1 db LG DVD író
    FSP Zen 400 Wattos táp
    17"-os LG lcd monitor 1280*1024-es felbontással (már több mint 4 éves, le lesz cserélve talán karácsonykor egy full HD-s re, aminek 1920*1080-as felbontása lesz)
    Windows 7 ultimate op. rendszer

    Szeretnék venni még egy HD5750-es kártyát és crossfieben járatni a kettőt. Viszont nem tudom hogy a jelenlegi processzor elég lenne-e erre a feladatra. Mert ha nem akkor nem fogok most alaplapot cserélni és core i7 procira váltani. A másik pedig hogy a 400-as tápom vajon kibírná-e a két videókártyát. Próbáltam a rendszer jelenlegi fogyasztását kimérni egy fogyasztásmérővel amit egy villamossági boltban vettem és DÜWI márkanéven fut.Rádugtam a számítógépház tápjából kijövő csatlakozót és teszteltem. Üresjáratban, értsd a win7 fut csak az alap meghajtóprogramokkal, videókártya,hang,egér,nyomtató a fogyasztásmérőn 75 watt jelent meg. Terhelve, Furmark és Intel Burn Test futtatásával 145 wattig kúszott fel a kijelző maximum. Számomra ezek az értékek kicsit alacsonynak tűntek tekintve hogy az 5750-nek 86W körüli max. fogyasztása van a gyári adatok szerint. Idle-ben pedig 16 W, tehát az üresjárati 75wattom plusz az 5750-es 70 wattos plussz fogyasztása a teszt alatt már pont 145 wattot ad, és akkor még nem beszéltünk a processzor üresjárati és terhelt fogyasztásáról. Everest szerint a proci mindkét magja 100%-ban volt terhelve. Szóval nem tudom hogy Én mértem rosszul, a mérő nem jó, vagy tényleg ennyi lenne a fogyasztás. Mert ha tényleg ennyi akkor bőven bele kellene férnie még egy 5750-es kártyának is max. teljesítményfelvétellel is.
    A másik dolog amit megnéztem hogy a processzorterhelés játékok alatt olyan 65-80%-ig ingadozott(mindkét mag terhelve) programtól függően, úgy hogy a videóbeállítások maxon voltak, és nem futott a háttérben semmi más a játékon kívül.a játékok a következők voltak: World of Warcraft,Lord of the Rings Online,Starcraft II,Battleforge,Settlers 7. Szóval így kétséges számomra hogy elbírna egy másik kártyát is a proci.
    Remélem nem kérdeztem túl sokat így egyszerre. Ha netán volt már pont ilyen kérdése valakinek és az megválaszolásra is került akkor ezúton elnézést hogy nem találtam meg.

    Üdvözlettel: Ungi

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák