Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kereplő

    csendes újonc

    válasz MPowerPH #33597 üzenetére

    Remélem, az elektromos autózás ebben a formájában nem fog elterjedni, Sajnos sok érdek áll mögötte, nagy a hype, a marketing, két fontos dolgot azonban sohasem említenek, és itt eg is bicsaklik az egész:
    -az egyes alkatrészekhez, főleg az akkumulátorokhoz szükséges ritkaföldfémek 98%-nak termelését jelenleg Kína tartja kézben. El lehet képzelni, milyen körülmények között folyik a bányászat
    -egy elektromos autó TTL-je, azaz a teljes élettartama alatti költség és energiaszükséglet jelenleg sokkal nagyobb, mint egy benzimotoros autóé - magyarán szólva az elektromos autók "környezetbarátsága" jelenleg rosszabb, mint egy dízelé.

    Nagyon remélem, hogy hamarosan jönnek azok a technológiák, amelyek úgy lesznek képesek radikális váltást hozni az autózásba, hogy nem döntik romba a Földgolyót, én inkább várnék (üzemanyagcella, biztonságos hidrogéntárolás), mert sem műszaki, sem erkölcsi szempontból nem vennék elektromos autót. De én már csak ilyen zöld náci villamosmérnük vagyok, és csak óvatosságra és kritikára szeretném inteni az egybegyűlteket.

Új hozzászólás Aktív témák