Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyáliSanyi

    őstag

    válasz Winner_hun #4810 üzenetére

    Köszi, ez mindent elárult!

    Jerry311 neked meg igazad van. Amúgy nem mindig közlekedik az ember tiszta jégen úgy mint a videókon, de ettől függetlenül szerintem enyhén havas úton is ugyanezek lennének az eredmények.

    Elolvastam pár cikket és ezek, meg a videó alapján ezt szűrtem le.
    Téli gumi
    pro: a legjobb tapadást ez biztosítja ezáltal télen nagyobb biztonságot nyújt, jeges és havas úton a hólánc után ez fog a legjobban.
    kontra: relatíve drága, jobban kopik mint a többi 2-ő, ezáltal kevesebbszer tudjuk használni, ha melegebb a téli időjárás akkor jó ha 3 szezont tudjuk használni.

    Négy évszakos gumi
    pro: nem kell szerelgetni a gumit, kevésbé kopik mint a téli gumi száraz úton, minden évszakba alkalmazható, 7 fok alatt és száraz úton majdnem 100%-ban ugyanazt nyújtja mint egy téli gumi.
    kontra: kevésbé tapad, drágább mint a nyári gumik, a nyári gumikhoz képest kicsivel jobban kopik, csúszósabb útszakaszoknál méterekkel elmarad a téli gumi tapadása mellett.

    Nyári gumi
    pro: általában olcsóbb mint a fenti 2 gumi, minden méretben lehet kapni, kevésbé kopik még terhelésnél is.
    kontra: kevés védelmed nyújt már vizes útszakaszon is, télen jeges és havas úton 2-3x-os lehet egy féktávolság, mint a téli gumival.

    Annyit még hozzá kell tenni mindegyik gumihoz, hogy jeges és havas úton egyik sem nyújt 100%-os védelmet és fékezi úgy az autót, mint egy száraz útszakaszon ezért mindig az útviszonyoknak megfelelően kell vezetni.

    Live poor, die ritch.

Új hozzászólás Aktív témák