Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • realbada

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van egy eléggé elhanyagolt külsejű 20 éves, fehér bmw-ém. Tulajdonképpen az egészet újra kéne festeni, de én egyelőre nem tervezek olyan hosszú távra, hogy megérje. Így marad a pöttyök javítása és 1-2 csúnyább folt eltüntetése. Egy kivétellel, kevésbé feltűnő helyeken van rozsda, úgyhogy nem érdekel, ha nem tökéletes, de ne rohadjon szét. Így később lesz mire festeni, ha úgy alakul... Illetve titkon remélem, hogy fehér színnél, ha fölpolírozom, talán nem lesz olyan szembetűnő. Kérdések:
    - Ha nekiállok, mondjuk sárvédő környékén javítani és felcsiszolom lealapozózom (wash-primer + valami), de festésig nem jutok el, mert szar az idő, nincsen felszerelésem, stb., akkor az mennyire víz és kosz álló? Kibírná a telet? Mit kéne rákennem ideiglenesen? (Azt olvastam, hogy a glett-anyag már meg tudja szívni magát vízzel..)

    - Egy jobb wax esetleges apró hiba esetén is konzervál? Tehát ha marad 1-2 picike rozsdapötty a tetőn, ami eddig se kezdett rohadni, akkor a wax-olás elvileg megóvja a külső vízhatástól és képes egy kicsit konzerválni az állapotot a nagyobb javításig?

    Előre is köszönöm szakértő tanácsaitokat és vegyétek figyelembe, hogy ez a gányolásnak tűnő dolog azért történik, hogy majd egyszer megfelelő alap legyen az autó... :)
    Péter

Új hozzászólás Aktív témák