Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Az-X

    őstag

    válasz Peti66 #13019 üzenetére

    Szerintem mindannyian nagyon szívesen olvasunk olyan extra tudományos infókat amiről nem tudjuk, nem akarjuk tudni vagy egyszerűen csak nem hisszük el, hogy létezik ilyen :DDD Amúgy szerény személyem is tanult korábban anyagszerkezettant, illetve ezzel kapcsolatos vizsgálatokat. A 2.-3. félévben már olyan szinten tartotta a tanár az előadásokat, hogy inkább csak nézegelődtünk mint, hogy felfogtunk volna valamit :)) Mondjuk úgy, hogy tisztában vagyok vele, hogy a fémeknek vannak olyan tulajdonságai amikről nekünk átlag embereknek fogalmunk sincs. De valószínűleg nincs is rá szűkségünk a gyakorlatban, hogy azt a szintű elméletet megértsük. Elég csupán ha tudjuk, hogy miként viselkedik az anyag :)

    Amúgy szerintem pl egy hangszórókábel terheléstől megnövekedő hőmérséklet miatti anyag illetve hang változás szerintem olyannyira elenyésző, hogy nincs ember aki meghallja, de elméletben biztosan létezik :)

    De szerintem a hangszóró illetve RCA kábel bejáratásával kapcsolatban is a nagy többségnek elég annyit tudnia, hogy:
    1, mikor rádugod a rendszerre köze nincs a végleges hanghoz.
    2, kb 20 óra után már alkotható róla vélemény nagy körvonalakban
    3, kb 50 óra után már nevezhető szinte véglegesnek a hangja
    4, 100 óra után ha változik is már nem észrevehető

    Persze ha irdatlan mennyiségű szabadidőd van, illetve nem tudsz azzal mit kezdeni, és nem sajnálod a gyöngyöket a disznók elé vetni :C :C :C Senki nem fog megharagudni ha leírod ;)

    :)

Új hozzászólás Aktív témák