Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lusu

    aktív tag

    válasz Marchello19 #76015 üzenetére

    Amennyiben az erősítő RCA-ról kapja a jelet, az alapzaj minimalizálása érdekében a gain legyen annyira alacsony amennyire lehetséges, főleg ha amúgy sem vereted. Viszont a forrás minőségének függvényében. Értem ez alatt, hogy bizonyos fejek a maximális hangerő közelében képesek alacsony jelszinten is torz jelet adni. Főleg ha a magas jelszintű bemenetet használod, a fejegység belső erősítője miatt ez hatványozottan igaz. Ezért lehet érdemes a forrást 75% környékére hangosítani és úgy beállítani gain-nel a kívánt hangerőt, így marad egy kis lehetőség a halkabb felvételekre is hangerőt adni.
    A HPF-et viszont meggondolnám, mert bizonyos frekvencia alatt csak rángatod a membránt de semmit se hallasz belőle, pláne nem érzel. Mondjuk ha tényleg csak beszédhangerőn hallgatod nemigen van sok jelentőssége, de utána már javíthat a hallottak minőségén. Bár nem tudom az erősítő hídban is tudja-e használni a szűrőit, a hivatalos manual amit találtam elég szűkszavú...
    Ha nincs mérőmikrofonod, de van lehetőséged mondjuk a telefonod rákötni a rendszerre, vannak ingyenes frekvencia generátor appok, amit beállítasz mondjuk 75Hz-re és viszed lefelé az értéket akár 5Hz-enként. Ahol már durván halkul vagy csak rázza az ajtókárpitot, az az alatti frekvenciákat vágd le, mert tényleg csak a kárpitot zörgeti, csinálja a saját zenéjét aminek nincs köze a lejátszotthoz és rossz hallgatni :)

Új hozzászólás Aktív témák