Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Robb202

    tag

    Én most itt egy ici picit anyázni fogok. De csak azért hogy más is lássa mekkora szopóág van.

    Történt egyszer, hogy kitalálták a DVI-t majd megalkották a dual link DVI-t Aztán jött a HDMI meg a Displayport. Na és utóbbi kettőnek a mini változata.

    Az AMD gondolt egyet és azt mondta legyen a videokártyáinkon sok sok mini DP. Így is lett. A DVI mára már inkább kifelé táncol.
    Ám ha valaki a második monitorját 2560*1600-ban szeretné hajtani aminek csak Dual link DVI bemenete van az akkora szopásban részesül mint ide laccháza. Ugyanis egy csúcs 6990-es VGA-hoz a tisztelt gyártó csak sima mini DP - single DVI átalakítót mellékel ami max 1600-ig megy. Hozzáteszem a 6990-ees AMd-t a gyártó is 30"-es moncsikkal demózta. Mégis ha valaki ilyen kártyát vesz mégis mit gondoltak hogy 19"-es monitorokhoz veszi az user? Ahhoz valóban elég a single DVI de egy ilyen kártyához befért volna egy dual link DVI is. Na erről ennyit.

    Utána néztem mennyibe fáj egy Dual Linkes átalakító és bizony 30 ezer forintot kóstál. Értitek egy átalakító!!! Ja és plusz még egy USB is kell neki mert ehhez már több kakaó kell. Remek. Aki ezeket a csatlakozási szabványokat kitalálta szeretnék neki gratulálni. Amúgy meg miért nem tudnak a tisztelt monitor gyártók mini DP port csatlakozást a monitorra biggyeszteni mikor még nem is licensz köteles és még a HDMI-nél is fejlettebb? Van itt ész.
    Még szerencse hogy mostanában a prémium kategóriás moncsikon van sima DP de oda is kell DP to mini DP átalakító.

    Ezután már csak az a vicc hogy a sok DVI meg HDMI ,meg DP átalakító úgy lóg ki a gép hátuljából hogy a szerencsétlen videokártya port kimeneti része a nagy súlytól nem lesz kontakt hibás akkor megnyalom a kalapom. De hát ha már ezt így kitalálták akkor ugye nem lesz para ha visszaviszem gariban mert a portok kontaktolnak :)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák