Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kevinium

    aktív tag

    válasz Dreddy32 #18651 üzenetére

    Ötletek: Ha wifin akarsz nagy sebességgel tölteni, akkor nézd meg programmal, hogy mennyire "tiszta" az adott csatorna (Már ha 2.4GHz-en vagy)
    http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html
    vagy valamelyik hasonszőrű szoftverrel.

    Ha jó csatornán vagy (minőségben) és úgy is hektikus a sebesség, akkor lehet, hogy lassú a merevlemezed. Ha ssd-n vagy akkor csak az marad, hogy operációs rendszertől függően növelheted a tcp receive buffer nagyságát. (Ha tcp kapcsolatokat használsz letöltésre, és külföldről töltesz akkor segíthet a nagy ping miatt. ) Ezt elsőkörben ha még nem ott van 65000-re emelném. Lehet tovább is, de az csak akkor fog működni, hogyha bizonyos speciális tcp-flageket támogat a másik oldal is (akitől töltesz), amikor felépíted a kapcsolatot.

    Ha udp-n keresztül töltesz, akkor nagyon halovány esélyed lehet rá, hogy a udp receive buffer emelése segít. (Ugye ez is növeli kapcsolatonként a memóriahasználatot, mint a tcp receive buffer)

    Ha még mindig gond van, akkor érdemes megnézned a számítógéped load-ját. (merevlemez/ssd, memória, cpu...) Értelemszerűen, ha valamelyik letöltés közben kimaxolódik, akkor azt kell kicserélned, upgradel-ned fejlettebbre, gyorsabbra, nagyobbra.) Én a processzorra tippelek. Általában azzal szokott gond lenni, vagy a merevlemezzel. (De ha ssd-d van, akkor majdnem biztos, hogy processzor.)

    Én ezeket nézném meg magamnál első körben, remélem nálad is segít. Ha valamit kihagytam, felejtettem, a többiek majd úgyis kiegészítik.

    Feltöltés javításához, meg a tcp_illinois congestion avoidance algoritmust szoktam használni. Ezenkívül lehet még játszani az initrwnd, initcwnd értékekkel, de csak akkor érdemes, ha tcp-vel töltesz le/fel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák