Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • buherton

    őstag

    válasz Jester01 #4092 üzenetére

    Ha a linker szerint az ex_task4.o-ban is benne van, az azt jelenti, hogy huncutság van, például az ex_task4.c-ben lehet egy #include "ex_init4.c".

    Ezt nem tudom, hogy honnan tudtad, de tényleg így van. Az ex_task4.c-ben semmilyen __heap_start-os declarálás, definiálás vagy hasonló sincs. De ez miért jelent problémát?

    MOD: Arra gondolsz, hogy a make környezet úgy fordítja, hogy minden c fájt fordít, és ennek az lesz a következménye, hogy az ex_task4.c-ből includálva van az ex_init4.c ezért gyakorlatilag az ex_init4.c kétszer van fordítva? És amikor a linkeléshez ér, akkor jön a felismerés, hogy két __heap_start van, mert bár az ex_task4.c nem tartalmazza, de az include miatt mégis bele kerül.

    (#4093) Karma: Igen, több példa is van, viszont úgy van megcsinálva, hogy a közös dolgok 4 init fájlban vannak, és a különböző példák ezeket include-álják és így egy rakat fölös kódot nem kell ismételten leírni. Ilyen a main, a task inicializálás, deklarálások, stb..-k. Nem túl szép, de az biztos hogy hatékony, de egyelőre még nem fordul...

    [ Szerkesztve ]

    tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

Új hozzászólás Aktív témák