Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    Van egy modul C-ben, amit en mint java programozo kellett kulonbozo okokbol (matematikus hatter) megirjak egy beagyazott rendszerhez. Elso (masodik) kor utan kiderult, hogy alapvetoen siker, de sebesseg miatt ki kell hasznalni azt, hogy a celrendszer 32 bites big endian.
    A problema ott van, hogy innentol kezdve nem tudok tesztelni plane debugolni a fejl.kornyezetemben (ecceru netbeans), a celhelyen meg "draga" (egyreszt m.tars es gepenek meg celhardvernek ideje, nalam nem rakhato ossze masik; masreszt meg maceras kinyerni adatot, nincs pl. konzol hogy oda menjen a dump.
    Probaltam a guglit is kerdezni, egy feleslegesen nagy rendszert talaltam (Qemu), de azt meg nem sikerult a gepemen osszerakni, es ugyis verebre agyuval esete lenne. A kodomban sincs semmi trukk (valtozok, pointerek, bitmuveletek), nem kell periferia, kivulrol partiz byte-os memoriateruletre mutato parameterekkel meghivnak, en ugyanott valaszolok, es annyi. Mivel biztonsagi fejlesztes, az nem megoldas, hogy a kodot megirom little-re, majd "vigyazva" irjuk at a bigendian-ban mukodore.
    Van barkinek otlete, hogy hogyan lehetne ezt valahogy pc-n emulacioval vagy mas modon megoldani? (OFF)Arra lehet szamitani, hogy egyszeri max. par oras feladat (zarojel, ++ es hasonlok elnezese peldaul, netto kodirasi pontatlansagok varhatoak). (/OFF)

Új hozzászólás Aktív témák