Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #36268800

    törölt tag

    Sziasztok!

    Lottószámokat szeretnék beolvasni egy szövegfájlból. A számok 5 db oszlopban vannak megadva. A következő dolgokra szeretnék választ kapni:
    -hogyan válasszam szét az oszlopokat? Jelenleg tabulátorral vannak tagolva, de ezt nyilván lehet bármilyen egyéb karakterre módosítani: szóköz, vessző, pontosvessző, stb.
    -meddig olvassam a fájlt? Tegyek a végére valamilyen fájlvége jelet? Pl. -1 megfelelne? Van más konvenció erre?
    -milyen módon lehet a számokat szépen beolvasni? Régebben készítettem egy hasonló programot és abban úgy oldottam meg, hogy beolvasott a progi egy teljes sort, aztán szétdarabolta a tartalmát. Nagyjából ilyen formában: "szöveg1";"szöveg2";"szöveg3";"szöveg4"endline - egy ilyen sort beolvasott egy elegendően nagy tömbbe, majd ráküldtem egy daraboló függvényt, ami pontosvesszőkig olvasta be a tartalmat és szétdobálta megfelelő változókba a "szövegeket". Mivel az egyetemen a laborvezetőm semmilyen érdemi kommentárt nem fűzött a dologhoz, fogalmam sincs, hogy ez mennyire számított elegáns vagy jó megoldásnak... az összkép tulajdonképpen megvolt (Legyen Ön Is Milliomos játék), és így ennyi.

    Köszönöm előre is a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák