Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Na én is csináltam egy demo-t egy HC KOTH(HQ) szerveren. Baromi sok lett frapsal a majdnem fél óra jó sok gigát megevett a vincsiből. Leírom hogyan csináltam:
    Virtualdub-ban hozáadtam az első részét a videónak (4gb-os darabokat vett fel a fraps), majd a File menüből az Append Avi Segment-el a többit is időrendi sorrendben.
    Vagdossuk össze a dolgokat, rakhatunk filtereket ha kell.... Ha megvan akkor tömöríthetünk.
    Első fázis:
    A Video / Compression... résznél ki kell választani egy kedvenc codeket (én Xvid-el szoktam tömöríteni, de most kivételesen DIVX5 lett). Érdemes multipassra állítani a codeket, ezáltal jobb lesz a tömörítés. Tehát kezdetnek 1st pass van beállítva. (lehet Twopass/multipass 1st pass néven is)
    Audio-nál meg No Audio -t állítottam, mivel ez még csak a 1st pass nem kell audió.
    Aztán kezdjük az első fázist véglegesíteni a File / Save as Avi-val. Mindegy milyen nevet írunk mert ami a lényeges azt más néven fogja elmenteni. Ha kész akkor a mentett könyvtárban megjelenik egy video.pass vagy divx.pass.

    Második fázis:
    A Video / Compression... résznél a codek beállításaiban átállunk 2nd passra vagy Nth passra. Valamint a bitrátát is be kell állítani, ez határozza majd meg a videónk méretét és minőségét, én 800x600-as felbontáshoz 3000-et állítottam.
    Az Audio -nál a Source Audio-t vállaszuk ki, majd a Full processing mode-ot. Azután szintén az Audio menübe a Compression...-t, na itt lehet válogatni a codekekből. Én mp3-at választottam 44000hz/stereo 128kbit ami bőven sok egy játékhoz, de a mérete elhanyagolható a videó méretéhez képest.
    Akkor mehet élesben. File / Save as Avi-val megkezdjük a véglegesítést. Érdemes csinálni csak 1 percet a videóból majd leállítani és megnézni milyen lett. Utánaállítani a bitrátának stb.. Ha minden jó akkor mehet végig a menet.

    Nekem EZ lett az eredmény. 591MB 26 perc. Nincs vágva csak simán lejátszattam a demot és felvettem frapsal fele felbontáson (1600*1200-on játszottam le a demot, de frapsba Half res volt állítva) és 30fps-el. Aki vágja a videótömörítéses dolgokat biztos hogy össze tud hozni sokkal kisebbe minőségibb felvételt, én a divix codekbe insane qualityt állítottam be.

    Egy kis hiba, ami miatt elcsesztem az egész videót. HC módban volt a szerver, de a demo visszajátszásakor volt célkereszt és granyójelző is szerencsére térkép meg hud egy része nem. Meg furcsa módon néha bevillanik a fegyverválasztó menü.

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák