Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pete_21

    addikt

    válasz kranazoli #13778 üzenetére

    Igen, a súgók általában semmi újat nem mondanak...

    Hát nekem úgy jött, hogy ezek nélkül jobb, hogy miután ATI-ra váltottam, feltűnt (HD-nál), hogy mások a színek. Megnéztem más videóban is, és láttam, hogy nem a videó hibája, illetve megnéztem CoreAVC kodekkel, ami nem használta a GPU-t, tehát az ATI CCC nem szólt bele a minőségbe, és sokkal szebb, részletgazdagabb volt a kép. Utána kezdtem el nézegetni, hogy mi a hiba. Ki is mentettem jópár képet, ugyanarról a képkockáról csináltam képet CoreAVC-vel, és nélküle (az ATI itt tudott beleszólni csak), és szemmel láthatólag sokkal rondább volt az ATI beállításai miatt. Kikapcsolgattam ezeket, és utána CoreAVC-vel, és nélküle is teljesen egyforma képek készültek.
    Lehet, hogy lehetne próbálgatni, hogy bizonyosok videóknál 1-1 szűrőt engedve kicsikét javul a kép, esetleg a zajszűréssel, de hogy a bőrtónuskorrekció, a fehér szín babrálása, a dinamikus kontraszt szinte kivétel nélkül minden esetben csak ront, az is tuti. Az a pár szűrő, ami meg egyes esetekben talán jobb minőséget hozhat, nem érdekel annyira, hogy egyesével próbálgassam minden videónál. A HD-nak szvsz van annyira jó minősége, hogy ne kelljen ilyenekhez folyamodni. Ezért tiltom le ezeket, mert ezek meg csak rontanak rajta...

    (#13782) Steelmanus: Köszi a választ! Akkor egyelőre hagyom én is kikapcsolva, bár nem hiszem, hogy számítana. Megnéztem vele, és nélküle, és nem igazán van különbség. Szerintem a normálisan kódolt videóknál nem is kell ilyenhez folyamodni, szóval nem igazán lényeges. Az a lényeg, hogy ez a minőséget nem rontja. ;)

    (#13801) Steelmanus és (#13800) kranazoli: Azt igazából én sem tudom, hogy ez hatással van-e a játékokra, de szerintem nem. A CCC-ben eleve külön van a Játék és a Videó menüpont, és mi a Videóban lévőt babráltuk. 3D alkalmazásokra szerintem ezek nem vonatkoznak.

Új hozzászólás Aktív témák