Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #76385920

    törölt tag

    válasz _seth_ #11820 üzenetére

    Fussunk neki mégegyszer... :) Csak a babkocsiról beszélek továbbra is! Nem az önálló gyalogosról, mert annak tökmindegy milyen minőségű a járda!

    Normális járdák városszerte, ahol lehet babakocsit tolni, kerekesszékkel közlekedni, stb. pl. akadálymentesítés. Felénk ilyen nincs, hiába egy Debrecen jónak mondott környékén élek nincs normális járda! Ha lesz gyereked és fogod tolni a babakocsiban és nézed, hogy szegény, hogy zötyög és 5 méterenként a járdán át kell emelgetni a babakocsit a repedéseken, mert ha nem figyelsz megakad a kereke akkor majd te is máshogy fogsz gondolkodni.
    (Tavaly az asszony eltörte a bokáját egy ilyen fasza járdán, gyerekkel az ölében babakocsit tolva, mert annyira jó volt a járda, hogy nem akart a gyerek a babakocsiban maradni...)

    A kerékpárutak egyértelmű megjelölése, lekerítése. (Az újkertben néha nem tudod, hogy most a kerékpárúton vagy vagy a járdán...) Ausztriában láttam, hogy a kerékpárút oszlopokkal le van elkerítve. Az oszlopok olyan sűrűn voltak letéve, hogy a legtöbb babakocsi nem fér be, tehát "véletlenül" nem tudod betolni. (Nyilván ha akarnám be tudnám tolni..)
    Hozzáteszem, hogy a gyalogosoknak eszükbe sem jut "rátévedni" a kerékpárútra, sőt szólnak ha te éppen ott vagy gyalogosan. És azt hiszem itt van a különbség. Ott tudják az emberek kinek hol a helye, és vannak annyira "csórók", hogy a fent leírtakat meg tudják valósítani. Amíg itt nem lesz ez a helyzet addíg lesznek babakocsik a bicikliúton. :)

    A gyalogos a bicikliúton engem is bosszant, naponta járok a böszrményi-füredi úton és nincs olyan nap, hogy ne találkoznák a füredin egymás mellett sétáló faszagyerekekkel. (Asszem a Gábor Dénes van a füredin oda andalognak jövőnk zálogai...)

    (pénz, pénz, pénz)

    Természetesen a szabályokat be kell tartani. Gyalogos a járdán, autó az úton, biciklista a kerékpárúton!
    ( Az is le van írva, hogy nem lopj meg ne paráználkodj! ;] )
    Elfogadom a te álláspontodat ezzel kapcsolatban!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák