Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Thermaltake

    tag

    1998. december
    A commodore +4 utáni első PC-met természetesen szüleimtől kaptam. ( az-az kaptuk nővéremmel együtt, de "szerencsére" őt sosem érdekelte igazán ) :))
    Ráhangolódás, és gyakorlásként ( hetekkel karácsony előtt ) a tv távirányítójával próbáltam az egerezést gyakorolni.
    Eljött a NAGY nap.
    A kemény, barna kartondobozokba csomagolt, hungarocellel kibélelt belsőből előkerülő hófehér dögnehéz 14"-es monitor látványa próbálta tudtomra hozni, hogy az álom valósággá vált. Megérkezett a teljes gép.
    A 4. emeleti család barát Imre bácsi és fia jöttek segíteni összeszerelni, mivel mi full segghülyék voltunk hozzá. :K
    Nekik már ~1-2 évvel korábban is volt SZ Á M Í T Ó G É P Ü K.

    Intel Pentium Cyrix mmx 233MHz, S3 Trio Savage 1MB társkártya, 16 MB RAM, 1,54 GB HDD, floppy, CD-ROM, Altrix kiszélesedő space-es billentyűzet, stereo hangfal pár, golyós egér =112.116 Ft.
    Pláza, ~Január. (talán) PC GURU Freespace II ajándék teljes játék.
    Brü-hü-hü. :O Nem indult el.
    Apa vett 32MB + RAM-ot így 48MB-al sikerült elindítani. 20 perc után rájöttem, hogy az űrszimulátor nem az én világom. Később elcseréltem a Tolnai Világlexikonára. ( sose használtam azt se ) :B
    Nyilván előtte és közben Red Alert 1, GTA 1, valami szuper tankos játék, Carmageddon 1, ( a 2 iszonyat szaggatott ) Interstate 76', + sok-sok demo...
    Árpád téren anno 1.000-ért írták a 650Mb-os Philips CD-re a listából választható játékokat. Caesar 3, + Roller Coaster Tycoon 1. Mai napig imádom őket. ( és meg vannak a lemezek most is )
    Ez amúgy, hogy lehetett 'legális' anno?

    Extra élmény:
    Hideg van, kint fúj a téli szél. A fákat vastag zúzmara, a játszóteret hó borítja. No nem mintha nem akartam volna lemenni a panelből és iszonyat hófallal körbevont téli bunkert építeni a barátaimmal de...
    A meleg takaró alól, szinte direktbe nyílnak fel szemeim. Szándékosan kelek fel korábban. Pedig hétvége van. Nehogy felkeltsem a szöszmötölésemmel a családot, fürdőszobát mellőzve, azonnal a géphez lépek, és a csipát a szememből kitörölve, beröccentem a gépet.
    Megvárom míg betölt a win98, hangfalat csak rendszerfelállás után kapcsolok.
    Indulhat a reggeli Caesar 3, építem a farmokat, aratom a búzát, és értetlenkedek miért ég le állandóan a teljes falu.

    Köszönöm ha elolvastad, talán benned is felelevenedett a fiatalkori PC élményeid egyike.

Új hozzászólás Aktív témák