Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #66323456

    törölt tag

    válasz spiritex #13065 üzenetére

    Ilyen összehasonlításra szerintem keveseknek van konkrét tapasztalata.
    A képminőség szubjektív, az érzékenység meg lényegtelen, ha egyébként stabil a vétel. Nem távolsági URH/TV-vételről/vadászatról beszélünk...
    Egy jó antenna megfelelő kábelezéssel többet számít, mint hogy melyik érzékenyebb egy kicsit. A saját jelerősség/jelminőség kijelzésük sem mérvadó az eszközöknek, legfeljebb tájékoztató adat, arra jó, hogy az antennát irányba állítsd vagy két antennát összehasonlíts.
    Én 1 km-re lakom a toronytól, a pana 42G30 általában antenna nélkül is megy, antennával mindig 100% minden, ugyanekkor a SYNAPS THD3000 meg a STRONG8903 kevesebbet mutatott.
    Csináltam egy koax csillapítós A-B összehasonlítást párosával, ebből nálam az derült ki, hogy a pana saját tunerje a "legérzékenyebb", ennél gyengébb a synaps és annál is gyengébb a strong. A pana tunerje volt a referenciapont, annál a jelszíntnél, ahol a pana már összeomlott, ott a másik kettő meg sem szólalt, illetve annál a jelszintnél, ahol a másik kettő összeomlott, a pana nagyobb értékeket mutatva vígan ment.
    A strong átkerült egy másik helyre, ahol szintén azzal kezdte a tulaj, hogy érzéketlenebb, mint a meglévő készüléke. De ez csak egy adat, megfelelő antennával nincs jelentősége.
    Nekem sokkal bosszantóbb volt, hogy a STRONG 8903 kódolt felvett adásokat csak kártyával enged lejátszani, illetve a kódolt csatornákat nem tudja "kódolatlanul" felvenni, az ilyen felvételt a külső médialejátszóm nem nyitja meg.
    Médialejátszója a "könyvtári" .ts fájlokat nem nyitotta meg, 720p mkv fájlokat megnyitotta, de akadozva játszotta.

Új hozzászólás Aktív témák