Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz MasterDeeJay #15807 üzenetére

    "Én úgy képzeltem el a dolgot hogy van egy adott freki és sávszél és ahogy az első hozzászólásban wifiként fogja a tuner és benyomja a gépe az meg kikódolja."

    Annyiban jó az elképzelésed hogy a DVB-T/C jelek feldolgozása a modern demodulátorokban a bemenő analóg jel digitalizálása után digitális jelfeldogozással valósul meg ami programozható (36 Mhz-es középfrekvenciás jel minatvételezése egy A/D segítségével majd DSP feldolgozás). Kérdés hogy a DVB-T chip-hez járó firmware biztosít-e olyan "felületet" amely lehetővé teszi az egy vivőfrekvenciás QAM-256 demoduláció, a kapcsolódó adatátviteli sebesség (baud), az eltérő hibajavítást dekódolását biztosító beállítási lehetőségeket (az egyszerűség kedvéért a tuner chip vezérlése, a digitális adatok pufferelése, továbbítása, stb. ... kimarad). Ha nem akkor jön a firmware re-engineering és a firmware módosítás esete.

    UI.: Az már előfordult hogy DVB-C/T képes hardvert be lehetett állítani DVB-C módba windows BDA kompatibilis DVB-T driveren keresztűl VLC segítségével (értelemszerűen a firmware mindkét üzemmódban ugyanaz), de sima DVB-T hardver-t még sosem. Linux alatt könnyebb próbálkozni de akkor a chip-ek belső működésének és a firmware specifikáció ismeretét nem lehet "megúszni" mert különben soha nem készül el a nagy mű a sok próbálkozás, kísérletezés miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák