Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Martin Eden

    tag

    válasz azbest #16183 üzenetére

    Szerintem a kezdetektől az az fw volt használatban, köszönhetően annak is, hogy nagyrészt a te leírásod alapján állt össze a rendszer, ehhez nem is nyúltam azóta. :)
    A tegnapi frissítés után halta össze magát, erre továbbra sem tudom, lesz-e megoldás, mármint olyan, amit én amatőrként megértenék. Merthogy eddig pár hetente kiadtam egy apt get update / upgrade-t, aztán hogy a tvheadend mellett még mi minden frissült ilyenkor (kernel, media tree meg mit tudom én mik), arra eddig nem nagyon figyeltem. Egészen mostanáig, hogy hirtelen nem működtek a tunerek.

    De a lényeg: most, hogy visszaálltam a 44-es kernelre 46-ról, valamint a guglinak köszönhetően (bár ennyi eszem magamtól is lehetett volna): az összes tunert kihúztam, majd 1-2 perces shutdown után mindent visszadugtam, hirtelen az 1 afatechből újra 5 darab lett. Tehát most 44-es kernellel némi pihenő után működik újra minden.

    Azt nem tudom, merjek-e ezek után bármit frissíteni. A tvheadendet azért szeretném időnként, mert a kezdetekben például egy darabig elég sok csatin nem volt hang nálam vlc-s htsp klienssel, aztán ez egyik frissítés után végül mindnek lett (vagy az antenna hungária mókolt valamit?), meg a transcode funkcióra is várnék kíváncsiságból, amit talán előbb utóbb aktiválnak majd az élesben, viszont én túl hülye vagyok sajátot fordítani, meg ilyesmik... :)

    Szóval nem tudom, hogy ha csak a tvheadendet akarom frissíteni, akkor mit tegyek, de most az a lényeg, hogy legalább működik újra minden. :C

    U.I. Az általad beírt parancsok hasznosak lesznek, (nálam a 45-ös kimaradt, a 46-os ment már fel tegnap), most elég barkács módszert alkalmaztam, valami grub editorral a 44-est raktam be defaultnak, vagyis az átkos 46-os kernel is ott figyel még valami parkolópályán...

    Köszönet a tanácsokért mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák