Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    senior tag

    Gyakorlatból mondom, sokkal macerásabb a (buta) külső box, ha tényleg PC-n akarja nézni vki az adást.
    Volt analóg TV kártyám és SkyStar2 digitális műholdas tv kártyám is. Mind a kettőhöz volt távirányító, ami a megnyitott programtól függetlenül kezelte frankón a tv-s programot, de a legtöbb programnak van "lebegő" ablaka ahol kicsiben tud menni a tv, a többi ablak fölő lehet rakni, átméretezni... ettől "kényelemsebb" nem nagyon van pc-n. Persze egy jó tv program is kell, a gyári amit a kártya/usb vevőhoz adnak elég fapados. Régen a ProgDVB és a DVB Dream volt amiknek nagy tudása volt, érdemes megnézni őket. (úgy látom még mindig fejlesztik őket).
    (Az analóg tv kártya+külső boxot meg feletjtük már el 2022-ben, ezt max 2010 előtt javasoltam volna...)

    Ha meg box, akkor ahogy Kenderice írta, csakis Enigma2 rendszerű. 1 éve vettem meg az Ustym4K-t, ha valahova kell majd plusz box (család), csakis E2-eset fogok venni. Én a gyárilag rajta lévő Openatv6.4-et használom. Röviden úgy lehetne leírni, hogy itt amit leírtak, azt tényleg tudja a box mindenféle szenvedés, macerás dolgok nélkül. Jelenleg kb. 10 műhold van lekersve, több 1000 csatonával és így is villámgyors a box (nyílván ami érdekel kedenvcekbe van rendezve). És tud streamelni oktostelós app-ra illetve böngészőből is meg lehet nyitni, csatornát váltani, listát rendzeni, stb..

    Ha valakai 4 tuneres DVB-C megoldást keres, javaslom nézze meg a FritzBox 6490 vagy más Fritz DVB-C tuneres routert. Nálunk nagy ritkán van vaterán,hardveraprón, stb.. de ebayről beszerezhető. Én mikor vettem, liciten kb. 30ezer Ft-nál szokott megállni. Ebben van 4 csatornás DVB-C vevő, amit hálózaton tud streamelni (m3u playlistet állít elő, de DVB>IP-re is képes). Én nem próbáltam, de tvheadend-el is össze lehet hozni elvileg. (meg sok mást is tud, viszont ezt csak switchként lehet használni, nem lehet külső modemet hozzá kötni; sok más Fritzboxon a LAN1-et át lehet állítani WAN portra, de a DVB-C tunereseken ez tiltva van)

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Új hozzászólás Aktív témák