Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz funkygee #7555 üzenetére

    Első lépésként próbáld meg hosszabbító kábel nélkül belőni az antennát, mert erősítés nélkül a hosszabítás már érezhetően csökkentheti a jelerősséget.

    A hurokantenna megfelelő beállításához, pedig próbáld meg a hurok részt előre dönteni a vízszintes síkhoz képest kicsit felfelé.
    A legjobb minőségű jel befogásához szükséges pozíció megtalálásához kicsit játszani kell vele, fokonként, centiméterenként állítani.

    Az erősítős szobaantennákon feltüntetett 36-42dB-el értékeke hiába tűnnek jónak, a gyakorlatban a bennük lévő erősítő leginkább arra jó, hogy kompenzálni tudja pl. a hosszabbító kábel használatából adódó veszteséget, de nem lehet sokkal jobb vételt elérni velük, mint egy megfelelő kialakítású passzív szobaantennával.

    A mobiltelefon, pedig sajnos tudja zavarni az antennán keresztül is a vételt, ezen pl. egy gsm szűrővel lehet segíteni, amit egyes antennákba be is építenek, de nekem ilyen szempontból bevált a Tesco Value TT-701 erősítő nélküli szobaantenna. amit nemigen zavar a mobil szemben az erősítős antennámmal.

    MOD:
    Az, hogy a Thomson beltéri antennával nem sikerült olyan jó vételt elérni, mint az Emersonnal, inkább arra utal, hogy nem megfelelő volt az antenna beállítása, mert a tapasztalatom az, hogy a saját Thomson szobaantennám kb. ugyanazt tudta, mint a sokkal drágább digitális vételre tervezett, vagy a Tesco-s erősítő nélküli beltéri antenna.
    Tehát a hasonló méretű szobaantennák között nincs lényegi különbség vételkészség szempontjából, hacsak nem hibás, esetleg típushibás vagy nagyon régi rosszul méretezett antennáról van szó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák