Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz zhagyma #8191 üzenetére

    Hát igen, a Tesco-s antennánál már jelentkezett némi érintkezési probléma nálam a kábel és az antenna találkozásánál, de némi nyomkodás, hajtogatás után újra jól működött.
    Ez alapján már sejtettem, amit írtál az pedig csak megerősített abban a hitemben, hogy ennél az antennánál a kivitelezés és az anyaghasználat igényességéről nem érdemes beszélni.

    Bár az általad leírtak alapján csoda, hogy egyáltalán működik, ez a 600Ft-os antenna mégis képes hozni kb. a sokkal drágább erősítős antennák szintjét, sőt mivel még valamivel kevésbé irány- és zavarérzékeny azoknál, így nálam praktikusabb is volt a használata.

    Az mondjuk vicc, hogy a csupaszított koax is kb. ugyanazt tudja, mint a sokkal nagyobb Tescos antenna, főleg annak fényében, hogy pl. a "többezer" forintos Thomson ANT55 nem képes erre a teljesítményre, mert magasabb frekvenciákon már nagyon kicsi a nyeresége, így 802Mhz-en nem is használható nálam.
    Simán el tudom képzelni, hogy a házilag épített biquad antennával jobb nyereséget lehet elérni, mint sok boltban kapható csilli-villi szobaantennával. Nem is értem, hogyan tudjak így elszabni ezeket, hiszen ha már "sokezret" elkérnek értük, akkor akár már jól működő konstrukciót is készíthetnének.

    Ezek alapján úgy tűnik nekem, hogy ez a Tesco-s antenna - az igen kedvező ára mellett - talán leginkább a "vakok közt félszemű a király" alapon érdemelhette ki a beltéri antennák mezőnyében a kiemelt helyet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák