Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz alex89 #22775 üzenetére

    Azt még el lehet képzelni, hogy egy-egy cella betétele után lehet választani áramot, az adott cellára vonatkozóan, mondjuk 8 másodpercen belül. Másik lehetőség, amikor gyorsan egymás után teszem be, ilyenkor közösen lehet konfigurálni.

    Lejjebb az animáción is látszik, hogy többféle áram fut egyszerre.

    Inkább aggályos, hogy az üzemmódok között csak a CC/CV szerepel, a Ni-MH és Ni-Cd akkukhoz elvárható -dU, vagyis rövid túltelítésen alapuló eljárás nem.

    Output voltage: 4.2V±0.05V / 1.42V /3.65±0.05V

    4,2V vonatkozik Li-ion, IMR (Li-Mn) akkura, 3,65V a LiFePO4, 1,42V lenne a Ni-MH és Ni-Cd, de ez ilyen formában régen rossz és elavult módszer, ha CC/CV módban tölti ezeket is.

    A -dU eljárásnál ugyanis nem szokás megadni feszültségkorlátot (CV). Addig tölti CC módban (vagyis stabilizált áramon), míg a telítődés miatt belső túlmelegedés jön létre, ekkor az elektrolit fajlagos ellenállása lecsökken, kicsit visszahajlik a kapocsfeszültség (-dU), ezt érzékeli az elektronika és leáll, illetve csepptöltésre kapcsol.

    Ni-MH és Ni-Cd akkunál, ha bekorlátozzák a feszültséget, akkor nem biztos, hogy teljesen feltöltődik, mert az áram nagyságától és a belső ellenállástól is függ, hogy mikor éri azt el. Kétségtelen, hogy utána még a CV-szakaszban is vesz fel, fokozatosan csökkenő áramot, de ezeknél ez már elavult módszernek számít. A rövid túltöltést viszont jól tolerálják. (CC/CV töltők hamarabb voltak, mert processzor nélkül is könnyen összerakható.)

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák