Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hpsafl

    tag

    SDLaser 302 teszt

    -Tulajdonságok:
    -Hullámhossz: 532nm
    -Szín: zöld
    -Teljesítmény: kb 100-150mW
    -Súly (akku nélkül, két kulccsal,és cssuklópánttal): 92gramm
    -Akku: 18650 vagy 18350

    Előnyök:
    -Két féle akkut fogad
    -Kulcsal zárható
    -Olcsó
    -Fókuszálható
    -Hosszú üzemidő egy db 18650-es cellával

    HátrányoK:
    -Nem fogad védett 18650-es cellát

    Csomagolás, tartozékok:
    A lézer a megszokott buborékos borítékon belül még egy buborékos fóliában volt. Kiegészítőnek a két kulcsot és a csuklópántot kapjuk.

    Host:
    A lézer kidolgozása nem rossz, de nem is Convoy szintű, kb egy Ultrafire WF501-nek felel meg, vagyis használható, de nem kimagasló.
    A menetek nem eloxáltak:

    A lézer elején a fókuszt tudjuk állítani, így tudunk vele rosszalkodni is, mint például dolgokat megégetni, de erről majd később.

    Egy figyelmeztető matrica is elhelyezésre került a fejen. Itt max 5mW teljesítmény van feltüntetve, de ez csak a PayPal miatt lehet, ugyanis ott 5mW-nál nagyobb lézert nem enged kifizetni.

    A tailcap egy toldón keresztül kapcsolódik a lámpához, ami nélkül 18350-es akkut tudunk beletenni, vagy a toldóval 18650-est is használhatunk. A 18350-est nem tudtam tesztelni, mert nincs itthon, de mivel a toldó menet nélkül 31mm hosszú és egy 18650-es pedig 65mm, így bele kell férnie a 18350-esnek. A 18650-esből viszont csak a védelem nélküli megy bele.

    Arra mindenki figyeljen, hogy az akku pozitív vége a tailcap felé nézzen.

    A tailcapban egy zár található, amiből nyitott és zárt állapotban is kivehető a kulcs, így nem kell a kulccsal bajlódni, ugyanakkor ha kisgyerek is van a közelben, akkor jobb lezárni a lézert, mert a kíváncsiság miatt biztosan kipróbálná, ez viszont veszélyes lehet.

    Méret összehasonlítás Convoy S2-vel, és védelem nélküli Panasonic NCR18650B akkuval
    Toldóval

    Toldó nélkül

    Fénye:
    A lézer hullámhossza 532nm, vagyis zöld színű. Teljesítménye körülbelül 100-150mW. Fogyasztásnak 0,38A-t mértem, ami alapján egy 3A-es akkuval több mint 6 órát kell világítania, de ez csak elméleti számolgatás.
    Fókuszált állapotban nagyon messzire elvilágít. A max távolságot szemmel nem is lehet látni, nekem például 1,2km volt az a távolság ahol ki tudtam próbálni, és még láttam a zöld pontot, mert hiába visz el messzebbre olyan pici a pont, hogy nem lehet látni.
    A fénycsóva még tiszta időjárási viszonyok között is jól látható enyhén párás időben esetleg ködben pedig még jobban láthatóvá válik.



    Ilyen a fénye, ha távolra világitok, és nem fókuszálok

    Ha a fókusztávolságot megváltoztatjuk, és a lencsét ütközésig kitekerjük, akkor azt tapasztaljuk, hogy a fény a lencséből kilépve szűkül, majd szélesedni kezd. a legvékonyabb keresztmetszet kb 65mm-re van a lézer fejétől. Ebben a távolságban fókuszálódik a fény a legkisebb területre, vagyis itt éget a legjobban. Égethetünk vele akár gumit, szigetelő szalagot, lufit durranthatunk, esetleg a csokit is megolvasztja, bár ez úgy látványos, ha a lézerrel megolvasztott csokira ráfújok, akkor egy lyuk lesz rajta.
    Egy rövid kis videó, hogy rövid távon fókuszálva mire képes.
    Bocsánat, hogy nem csináltam több képet, de itt nincs rá szükség, mert mindenhol ugyan olyan jó a fénye, maximum nagyobb távolságban már a kamera sem látja, de olyan kép meg van, ahol az égre világítok ;)

    Összegzés:
    Ennyi pénzért egy viszonylag erős lézert kapunk, amivel a megfelelő elővigyázatosság mellett égethetünk dolgokat, vagy akár a csillagokat is lehet vele mutogatni, prezentációhoz viszont nem ezt ajánlanám, mert a visszatükröződő fénye is nagyon erős, viszont akármelyik drága thrower lámpánál messzebbre lehet vele világítani, így ha csak ez a cél akkor a lézer a nyerő megoldás.

    Figyelem:
    A lézer veszélyes, utcán csak az égre világítva használd, soha ne világíts vele emberek állatok szemébe, mert látáskárosodást okozhat.
    Ha égetsz a lézerrel, akkor se nézz bele szabad szemmel, hanem használj piros védőszemüveget, mert a visszaverődő fény is nagyon erős.

    További képek.
    A lézert a GearBest adta a teszthez.

    [ Szerkesztve ]

    Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

Új hozzászólás Aktív témák