Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz tknof1871 #23938 üzenetére

    Ilyen videóknál nem árt megfontolni azt is, hogy lehet megrendezett, valaki direkt rövidre zárt egy akkut például, természetesen ilyenkor egy kamera is mindig kéznél van "véletlenül", mert a kamerával foglalkozni a legfontosabb ilyenkor.

    De ezzel nem akarom elbagatellizálni, hiszen ilyen esetek előfordulnak állítólag.

    Elsősorban a túlmerült, sokáig nem használt akkuban tudnak beindulni olyan változások, ami belső átvezetést, zárlatot képez. A lemerült akkuban nincs sok energia, ezért tüzet sem tud okozni, azt a keveset legfeljebb elmelegíti.

    Ha azonban ilyen akkut feltöltenek, fokozott melegedés léphet fel, a kisebb átvezetés teljes zárlatba is mehet, ekkor már durvább jelenségek is lehetnek. Tehát ilyenkor gyanús jelek már töltés közben is észlelhetők, például nem is éri el a végfeszültséget, hiába megy a töltés.

    Ezért a lemerült akkut mihamarabb fel kell tölteni, de ha 1 hétig 1,5 V alá süllyedt, akkor már nem ajánlják a feltöltését, használatát. Ez egy szakmai oldal javaslata, csak sajnos nem mindig működik a link, de ez ilyen.

    Többiről nemrég írtam más helyen, ezt inkább csak bemásolom, kiderül belőle a válasz a kérdésre (nyugodtan mehet a töltés):

    A védelemről (ami általában az akkuval van egybeépítve) azt kell tudni, hogy mindig csak második lépcsőt képviselhet.

    Tehát a töltő dolga 4,2 V-ig tölteni, megfelelő korlátozott árammal. Ha az elromlana, utána következik a védelem, ami 4,25-4,3 V-nál szakít meg. (Más kérdés, hogy ma már vannak 4,3 V-os akkuk is, ahhoz más töltő kell, más védelem, már ha ki akarjuk használni a lehetséges plusz kapacitást.)

    Kisütésnél az akkut használó készülék dolga egy szinten kikapcsolni (pl. 3 V), ha ez nem történne meg, akkor következik a védelem, 2,5 V-nál.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák