Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz hpsafl #24351 üzenetére

    Annyi, hogy a szilikonzsír sűrűbb, amaz meg jobban bekúszik a mikrorésekbe, így véd a korróziótól, de ennek a villamosiparban van nagyobb jelentősége.

    Olyan adalékot nem nagyon lehet ezekbe keverni, ami az oxidált felület kicsit agresszívabb támadásával javítaná az érintkezést, mert akkor meg hosszabb távon amiatt rohadna szét (savas hatás).

    Enyhébb vegyi adalék elképzelhető, ami segít valamit az oxidréteg gyengítésében, de a hangsúly végül úgyis azon van, hogy megtekergetem, a felületek öntisztító hatása érvényesül. Illetve össze kell kopnia, hogy minél nagyobb legyen az érintkező felület. A zsírnak pedig mindenképp távoznia kell onnan, mert szigetel.

    A rézpaszta már érdekesebb ilyen szempontból, noha egyébként a réz-alumínium találkozás, a galvánelemes hatás miatt szintén korrozív lenne, de ahhoz nedvesség is kell, amit a zsiradék kivéd.

    Legegyszerűbb, a zseblámpát megkenem a lítiumos csapágyzsírral (nekem legalábbis nincsenek nagyobb igényeim ezzel kapcsolatban), ettől simábban jár és nem is akadályozza az érintkezést.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák